Alanya'da sağlık turizmine 700 otel ev sahiliği yapıyor

Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonlaşma Çalıştayı Alanya’da yapıldı.

Alanya'da sağlık turizmine 700 otel ev sahiliği yapıyor

Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonlaşma Çalıştayı Alanya’da yapıldı.

23 Ekim 2016 Pazar 20:56
Alanya'da sağlık turizmine  700 otel ev sahiliği yapıyor
Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonlaşma Çalıştayı Alanya’da yapıldı. Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonlaşma Çalıştayı’nın açılışında konuşan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi ve Alanya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Tevfik Yazan, Alanya’da sağlık turizmi için ev sahipliği yapabilecek 700 otelin bulunduğunu belirtti.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) katkılarıyla Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD) öncülüğünde gerçekleşen “Türkiye Sağlık Turizmi Dernekleri Federasyonlaşma Çalıştayı” Alanya Titan Select Otel’de yapıldı. Çalıştaya Alanya Sağlık Turizmi Derneği, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği, Bolu, Adana, Erzurum, Trabzon, Bursa, İzmir sağlık turizmi dernekleri temsilcileri katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Alanya Devlet Hastanesi Başhekimi ve Alanya Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Tevfik Yazan, “ALSTUD olarak 1. yılımızı doldurmadık fakat hızla gelişiyoruz. Alanya’da sağlık turizmi için ev sahipliği yapabilecek 700 civarında tescilli otel bulunuyor. 40 yıllık turizm tecrübesinin yanında iki üniversitesi, üç özel hastanesi ve çok sayıda kliniği bulunan, yazın 300 bin kışın ise bir milyonu aşan nüfus yoğunluğuyla turizm alanında marka olmuş Alanya’da çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Ülke çapında ziyaretler gerçekleştirdik ve bu ziyaretler ışığında federasyonlaşma adımları attık. Tüm dernekleri tek çatı altında toplayacağız” dedi.
“ALANYA’NIN CİDDİ POTANSİYELİ VAR”
ALTİD Başkanı Burhan Sili, “ALTİD olarak sağlık turizmi çalışmalarına gereken desteği veriyoruz. Bölgemizde ve ülkemizde bugünden yarına ve elimizdeki potansiyeli kullanarak birlikte hareket etmeliyiz. Turizmi her alanıyla organize ve birbirine entegre ederek 12 aya yaymalıyız. Alanya’nın her konuda ciddi potansiyeli var. Deniz, kum, güneş üçlemesinden çıkmalıyız. Bu noktada sağlık turizmi de devreye girmeli” dedi.
“ALANYA’DA ENGELLİ BİREYLERİN YAŞAM STANDARDI YÜKSEK”
Alanya Belediye Başkan Vekili Ali Yenialp, “Bir ülkeden diğer bir ülkeye tedavi amacıyla gidilmesine “Sağlık Turizmi” denir. Sadece hasta değil, hasta yakınlarının da rahatlığı önemlidir. Alanya, engelsiz kent olması için çalışıyoruz. Bu konuda gelinen noktada Alanya’da yaşayan veya buraya tatile gelen engelli bireylerin hareket kabiliyeti ve yaşam standardı oldukça yüksek. Belediyemizin bu konudaki çalışmaları ülke ve dünya genelinde takdir topluyor” dedi.
“38 BİN YABANCIDA MÜLK VAR”
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven şunları kaydetti: “Alanya’mız; yılda yaklaşık 4 milyon turist ağırlayan, 79 ayrı milletten yabancıların yaşadığı 38 bin yabancının ise mal mülk edindiği bir yerdir. Yabancı potansiyeli açısından İstanbul’dan sonra Türkiye’de en fazla yabancının yerleştiği ikinci yerleşim yeridir. Alanya’da sadece deniz, kum, güneş turizmi değil; tarih ve kültür turizmi de vardır. Turizmi çeşitlendirmek için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu çerçevede de Alanya Sağlık Turizmi Derneği, Alanya’yı sağlık turizminde de tanıtma gayreti içerisinde. Daha önce geniş katılımlı bir zirve yapılmıştı bugün ise federasyonlaşma çalışmaları yürütülecek.”
Gün boyu süren çalıştay sonunda sağlık turizmi derneklerini kapsayacak federasyonlaşma kararı alındı ve protokol üyelerine plaket verildi.
Son Güncelleme: 23.10.2016 20:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81