Rüya proje gerçekleşiyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Antalya’ya kazandırmak istediği rüya projeler; Raylı Sistem 3’üncü etabı ve Kurvaziyer Liman projeleri için önemli bir viraj daha geçildi.

Rüya proje gerçekleşiyor

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Antalya’ya kazandırmak istediği rüya projeler; Raylı Sistem 3’üncü etabı ve Kurvaziyer Liman projeleri için önemli bir viraj daha geçildi.

28 Şubat 2017 Salı 20:39
Rüya proje gerçekleşiyor
 Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Genel Müdürlüğü, projelere gerekli izinleri verdi. Bir sonraki aşamada iki proje Kalkınma Bakanlığı Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayına sunuldu.

BAKAN ELVAN’A TEŞEKKÜR
Başkan Menderes Türel, projelerin müracaat dilekçesini geçtiğimiz hafta, Antalya milletvekilliği adaylığı ve milletvekilliği sırasında Antalya için çok önemli projeleri gündeme getiren, söz konusu projelere de yakın ilgi gösteren Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan’a Ankara’da bizzat elden takdim etti. Başkan Türel, Antalya’ya olan yakın ilgisi, bugüne kadar verdiği tüm destekleri ve bu iki projeye olan özel hassasiyetlerinden dolayı Antalyalılar adına Bakan Lütfü Elvan’a teşekkür etti.
Varsak- Meltem arasında inşa edilecek 3’üncü etap raylı sistem hattı 17 kilometre olacak. Eski Varsak Belediyesi önünden başlayıp, Kepez Belediyesi, Sakarya Bulvarı- Otogar- Akdeniz Üniversitesi ve Meltem’e uzanacak hat Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin önüne ulaşacak ve nostaljik tramvay hattıyla buluşturulacak. 6 kilometrelik nostalji hattının da rehabilite edilmesiyle Varsak'tan Zerdalilik'e uzanan 3'üncü aşama hat tamamlanmış olacak. Diğer raylı sistem hatları ile Antalya’da tam bir ring oluşacak. Meydan-Kepez, Meydan-EXPO, Varsak-Meteoroloji- Meteoroji- Sampi Kavşağı olmak üzere Antalya bu dönem toplam 52.1 kilometrelik raylı sistem hattına ulaşmış olacak. Proje tamamlandığında Varsak’tan binen bir vatandaş üniversiteden, hastaneye, havaalanından mezbahaya istediği yere raylı sistemle ulaşabilecek.
Son Güncelleme: 28.02.2017 20:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81