Rusya ile ruble üzerinden kredi kartı turizmde nasıl kullanılacak?

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş üzerinde çalışılan kartın turizmde nasıl işlem göreceğini Moskova MITT Fuarı'nda anlattı.

Rusya ile ruble üzerinden kredi kartı turizmde nasıl kullanılacak?

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş üzerinde çalışılan kartın turizmde nasıl işlem göreceğini Moskova MITT Fuarı'nda anlattı.

17 Mart 2017 Cuma 20:23
Rusya ile ruble üzerinden kredi  kartı turizmde nasıl kullanılacak?

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, hissedarları olan Rus Sberbank'ın kendilerine çok büyük bir avantaj sağladığını belirterek Rus piyasası için kullanılacak kredie kartı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirterek, “yakın zamanda çok yeni uçak bileti ve turizm paketi satış modelini de içeren bir kart sunacağız” dedi.
Moskova MITT Fuarı’nda konuyla ilgili bilgi veren Hakan Ateş, Sberbank iştiraki Cetelem ile birlikte gerçekleştirecekleri model ile Rus turistlerin sabit Ruble fiyatı üzerinden taksitler halinde bilet ve paket tur satın alma olanağına kavuşacaklarını belirterek şunları söyledi:
“Rus vatandaşı tur operatörlerinden bir tur alıyor ve onun her kur artışında onun ilavesini ödüyor. Gideceği tarih üzerindeki kur üzerinden tur operatörünün ödemesini yapıp ülkemize geliyor. Tur operatörü de hangi otele turist gönderiyorsa onlara havalesini dolar cinsinden yapıyor. Ve buradaki otelcide dolar alıyor, kendi ihtiyaçlarını karşılıyor. İsterse TL'ye dönüştürüyor ücret falan ödüyor ya da bankasına dolar olarak kredisini ödüyor.
Bankamızın MasterCard ve Visa ile yürütmekte olduğu Ruble üzerinden takas görüşmeleri tamamlanmak üzere. Bu bağlamda Denizbank POS'larından geçecek olan Rusya orijinli kredi kartı harcamaları MasterCard ve Visa kanalı ile önce USD/TL ve sonrasında USD/ Ruble değil, direkt TU Ruble kuru üzerinden dönüşerek hem Rus turistlere ve hem de Türk üye işyerlerine büyük maliyet avantajı sağlayacak. Bu durum ister istemez ülkemizdeki birçok işyerinin ürünlerini direkt ruble cinsinden fiyatlamasına ve satmasına imkan verecek.
Şu anda zaten 200 milyon dolara yakın ruble üzerinden bir ticaret var. Bunun ağırlıklı bölümü tarımdır, tarımcı malını gönderir rublesi gelir biz de aynı gün valörle TL'ye dönüştürürüz. İsterse dolara isterse Euro'ya dönüştürürüz. Bizim şimdi bunu da turizme aktarmamız gerekiyor."

Son Güncelleme: 17.03.2017 20:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81