Rusya'dan geldi Kur'an-ı Kerim öğrendi

Nitelikli eğitim olanakları ve donanımıyla Antalyalıların hayatına dokunan ASMEK, yurt dışından gelen yabancı uyruklu vatandaşların da ilk tercihi. 6 yıl önce Antalya’ya yerleşerek Müslüman olan 38 yaşındaki Rus asıllı Natalia Akan, Lara ASMEK’te Kur’an-ı Kerim öğrendi.

Rusya'dan geldi Kur'an-ı Kerim öğrendi

Nitelikli eğitim olanakları ve donanımıyla Antalyalıların hayatına dokunan ASMEK, yurt dışından gelen yabancı uyruklu vatandaşların da ilk tercihi. 6 yıl önce Antalya’ya yerleşerek Müslüman olan 38 yaşındaki Rus asıllı Natalia Akan, Lara ASMEK’te Kur’an-ı Kerim öğrendi.

05 Mayıs 2017 Cuma 20:48
Rusya'dan geldi  Kur'an-ı Kerim öğrendi
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 13 yıl önce Antalya’ya kazandırdığı ASMEK, tüm şehri kucaklayan yapısıyla pek çok ulustan farklı insan hikayelerini de bünyesinde barındırıyor. Antalya’ya geldikten sonra tüm hayatı değişen Natalia Akan’ın hikayesi de bunlardan bir tanesi. 6 yıl önce Rusya’da kızının yaşadığı cilt rahatsızlığı nedeniyle Rus doktorların tavsiyesiyle Antalya’ya yerleşen Natalia Akan, Antalya’da yeni bir yaşamın da kapılarını araladı. Rusya’dan bir Hıristiyan olarak gelen Akan, Antalya’da Müslümanlığı tercih ederek Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için ASMEK’te eğitime başladı.
KIZININ HASTALIĞI VESİLE OLDU
Natalia Akan, Rusya’dan Türkiye’ye, Hıristiyanlıktan Müslümanlığa uzanan hayat hikayesini şöyle anlattı; “Kızım bundan 6 yıl önce rahatsızlandı. Rusya’nın iklimi kızıma iyi gelmiyordu. Doktorlar sadece Akdeniz ikliminin bu hastalığa iyi geleceğini söyledi. Ben de Antalya’yı tercih ettim. Kızımın tedavileri Antalya’da devam etti. Çok kısa bir süre sonra da hastalığı tamamen geçti. Şimdi sağlığıyla ilgili bir problemi kalmadı. Her şey yolunda gidiyor.”
ARAŞTIRDIM MÜSLÜMANLIĞI SEÇTİM
Antalya’ya ilk geldiğinde çok büyük şaşkınlık yaşadığını ifade eden Akan, şöyle devam etti; “Buraya ilk geldiğimde farklı bir dinle karşılaştım, herkesin farklı bir yaşam tarzı olduğunu gördüm. Çok merak ettim, kadınlar neden kapanıyor, neden ibadet şekli farklı, Allah neden insanlara farklı dinler gönderdi diye çok düşündüm ve araştırmaya başladım. Hıristiyanlık, Yahudilik, Müslümanlık hepsini araştırdım. Öğrendim ki İslamiyet son din olarak insanlara gönderilmiş. İslam felsefesini kendime çok yakın buldum ve Müslüman oldum ve kapandım.”  
ASMEK’TEN ÇOK MEMNUN KALDIM
İslamiyet tercihinden hemen sonra Kur’an-ı Kerim’i Arapça olarak öğrenmeye karar verdiğini belirten Natalia Akan; “Çocuklarım küçük olduğu için kursa gitme fırsatım olmuyordu. Onları yalnız bırakamıyordum. Daha sonra evde kendi kendime öğrenmeye başladım. Okumamı ilerlettim ama doğru okuyup okumadığımı bilmiyordum. Eksiklerim vardı. ASMEK’i duyuyordum, Kur’an-ı Kerim kursu olduğunu öğrenince hemen kayıt oldum. Hem kurs merkezimiz, hem de eğitim çok iyiydi. Dersler çok faydalı oldu. Artık rahatlıkla Kur’an okuyabiliyorum. ASMEK’te çok güzel bir ders dönemi geçirdim” diye konuştu.
Son Güncelleme: 05.05.2017 20:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81