Rusların sonbahar favorisi de Türkiye

Rusların sonbahar favorisi de Türkiye

11 Temmuz 2017 Salı 12:08
Rusların sonbahar  favorisi de Türkiye
Rusya'da iç turizme olan talebin sonbahar dönemi için de düşüşte olduğu belirtiliyor. Buna karşın Rusların sonbahar için favori destinasyonu da Türkiye.
 
Türkiye'nin Rusya pazarına geri dönüşü ülkenin iç turizmine olan talebi geriletti. Level Travel şirketinin verilerine göre, Rusya vatandaşlarının sonbahar ayının başı için satın aldıkları yurt içi uçak biletlerinin payı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 azalarak yüzde 5’e kadar geriledi. 
TürkRus.com'un Kommersant gazetesinden aktardığı habere göre, ülke içinde tatil yapmaya hazırlanan Rusyalı turistlerin bu dönem için ayırdıkları ortalama tatil bütçesi de yüzde 13 düşüşle 50 bin 800 rubleye indi.
Sonbahar başı için Rusyalı turistlerin en fazla ilgi gösterdikleri destinasyon ise açık ara farkla Türkiye (toplam turların yüzde 35’i) oldu.
Türkiye’nin ardından yüzde 12’şer oranla Tunus ve Yunanistan geliyor. Türkiye pazarının yeniden açılması sonrası Rusyalı turistlerin Yunanistan turlarına olan talebi yüzde 25 azaldı.
Rusyalı turistlerin sonhahar dönemi için yurt dışı tatil bütçesi ise yüzde 7 azalarak 83 bin 800 rubleye geriledi.
Yurt içi turlarına olan talepteki ciddi düşüşün başlıca nedeleri olarak Türkie turlarının yeniden başlaması ve rublenin değer kazanması gösteriliyor.
 
Son Güncelleme: 11.07.2017 12:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81