Rus uçağı denize düştü

Rusya Savunma Bakanlığı'na ait olduğu belirtilen ve içinde 84 yolcu ve 8 mürettebat bulunan Tupolev Tu-154 tipi uçağın Karadeniz kıyısındaki Soçi'den kalktıktan sonra radardan kaybolduğu bildirildi. Uçağın Karadeniz'e düştüğü teyit edildi.

Rus uçağı denize düştü

Rusya Savunma Bakanlığı'na ait olduğu belirtilen ve içinde 84 yolcu ve 8 mürettebat bulunan Tupolev Tu-154 tipi uçağın Karadeniz kıyısındaki Soçi'den kalktıktan sonra radardan kaybolduğu bildirildi. Uçağın Karadeniz'e düştüğü teyit edildi.

25 Aralık 2016 Pazar 20:28
Rus uçağı denize düştü

Suriye'deki Rus birliklerine yılbaşı moral konseri için giden çoğu müzisyen 92 kişiyi taşıyan Rusya Savunma Bakanlığı'na ait uçak Karadeniz'e düştü. Uçağın son güzergâhının Suriye'nin Lazkiye kenti olduğu bildirildi. Ajanslar, uçağın parçalarının Soçi sahillerine 1,5 kilometre yakınlarında denizden çıkmaya başladığı bildiriyor. Olayın nedenine dair henüz bir açıklama yok. Uçağın 33 yıldır savunma bakanlığı envanterinde olduğu açıklandı.
Rusya Savunma Bakanlığı'na ait olduğu belirtilen ve içinde 84 yolcu ve 8 mürettebat bulunan Tupolev Tu-154 tipi uçağın Karadeniz kıyısındaki Soçi'den kalktıktan sonra radardan kaybolduğu bildirildi. Uçağın Karadeniz'e düştüğü teyit edildi. Sahilden 1,5 kilometre mesafede uçağın parçaları bulundu. Bu durumda uçağın Soçi havaalanından havalanır havalanmaz düştüğü sanılıyor.
Uçakta Kızıl Ordu Korosu olarak da bilinen "Aleksandrov korosu"nun mensuplarının olduğu, Suriye'deki Himeymim askeri üssünde bulunan Rus birlikerine yılbaşı için moral konseri vermeye gittikleri açıklandı. Uçakta ayrıca Rus devlet TV kanallarına mensup gazetecilerin de olduğu bildirildi. Gazeteci sayısının 9 olduğu bildirildi. Aralarında bayan şarkıcı ve dansçıların da olduğu grupta sanatçı sayısının 68 olduğu sanılıyor.
Life.ru sitesi, bölgedeki bir dinlenme tesisinde bulunan görgü tanıklarının "uçak havadayken bir patlama duyulduğu" iddiasını aktardı.
Moskova'daki askeri Çkalovski Hava Üssü'nden kalkan uçağın yakıt ikmali içi Soçi'ye indiği ve son güzergahının Suriye'nin Lazkiye kenti olduğunu bildirdi.
Uçağın yerel saatle 05:20'de Moskova'dan havalandığı ve saat 09.00 sıralarında Soçi'de ikmal yapıp havalandıkran 20 dakika sonra radardan kaybolduğu bildirildi. Ardından Interfax haber ajansı uçağın Karadeniz'e düştüğünü duyurdu.
Tupolev TU-154 tipi uçak kamuoyunun gündemine daha önce, Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'nin ölümüyle gelmişti.
Polonya Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyeti taşıyan Tupolev-154 tipi uçak 10 Nisan 2010 tarihinde kalkışından kısa süre sonra düşmüş ve uçakta bulunan 96 kişiden kurtulan olmamıştı.
Son Güncelleme: 25.12.2016 22:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81