Rus medyasının kalbi ALTSO'da atacak

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği’nin katkılarıyla 23-25 Nisan 2017 tarihleri arasında Alanya’da Dünya Rus Medya Konferansı düzenlenecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da 23 Nisan Pazar günü Rus medya temsilcileri ile Alanya'da görüşecek.

Rus medyasının kalbi ALTSO'da atacak

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği’nin katkılarıyla 23-25 Nisan 2017 tarihleri arasında Alanya’da Dünya Rus Medya Konferansı düzenlenecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da 23 Nisan Pazar günü Rus medya temsilcileri ile Alanya'da görüşecek.

20 Nisan 2017 Perşembe 20:18
Rus medyasının kalbi ALTSO'da atacak
Dünya Rus Medya Konferansı, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO), Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) ve Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği’nin katkılarıyla 23-25 Nisan 2017 tarihleri arasında Alanya’da düzenlenecek. Her yıl Dünya’nın çeşitli ülkelerinde gerçekleşen söz konusu organizasyonun Rus Medyasında geniş yer aldığı biliniyor. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, söz konusu organizasyon ile Alanya’nın tanıtımına büyük katkı sağlanacağına dikkat çekti.
'KONFERANS TANITIM AÇISINDA BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR'
Konferansın, tanıtım açısından büyük önem taşıdığını belirten ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Alanya’mıza gelmesinin ardından Dünya Rus Medya Konferansı’nın da Alanya’mızda yapılması turizmimize önemli katkı yapacaktır” dedi. İki ülke arasında tarihi dostluğun yaşanan siyasi krizlerle bozulmasının mümkün olmadığına işaret eden Şahin, “Halklar arasındaki dostluk var oldukça işbirliğimiz devam edecektir. Bu büyük organizasyona ev sahipliği yapıyor olmaktan büyük onur duyuyoruz. Daha önce Rusya ile bazı sorunlar yaşamıştık. Ama çok şükür Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun yoğun çabalarıyla sorunlar aşıldı” dedi.
'FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ'
Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı  Mehmet Ali Dim de ülkemizin en büyük ticari ortaklarından olan Rusya ile ilişkilerin gelişimine katkı yapacak bu önemli forumda Alanya olarak yer almanın önemine dikkat çekti. Dim, “Forumu iki ülke dostluğuna katkı yapabilmek adına bir fırsat görüyoruz. Alanya Gazeteciler Cemiyeti olarak Rus Medyası ile güzel şehrimizde bir araya gelmeyi fırsata çevirmemiz gerekiyor. Alanya’mızın güzellikleri içinde başarılı bir forum gerçekleştirilecek. Şimdiden Alanya, bölge ve ülke tanıtımına hayırlı olsun” dedi.
ŞAHİN: "İVME GİDEREK ARTIYOR'
Her yıl dünyanın farklı kentlerinde düzenlenen Dünya Rus Medya Konferansı, bu yıl ALTSO, AGC ve Alanya Rus Eğitim ve Kültür Derneği işbirliğinde Alanya’da gerçekleştirilecek. Rus medya temsilcileri, program kapsamında ilk olarak 23 Nisan Pazar günü saat 18.00’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek. Toplantıda, Türkiye-Rusya ilişkileri ele alınacak. Dünya Rus Medya Konferansı ise 24 Nisan 2017 Pazartesi günü Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nda iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Alanya protokolü ve Rus medya temsilcilerinin yer alacağı ilk oturumda turizm ele alınacak. İkinci oturumda ise Rus medya temsilcileri kendi aralarında son güncel gelişmeleri ve sektörün sorunlarını ele alacaklar.  25 Nisan 2017 Salı günü ise Rus medya temsilcileri ile Alanya basını Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nde bir araya gelecek. Karşılıklı işbirliği çalışmalarının görüşüleceği toplantı saat 09.30’da başlayacak. Dünya Rus Medya Konferansı’nı değerlendiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye-Rusya ilişkilerinde yaşanan olumlu ivmenin giderek arttığına dikkat çekti.
Son Güncelleme: 20.04.2017 20:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81