Rus Ajanlar, cinayeti ve özgeçmişlerini reddetti

İstanbul'da kamayla öldürülen Çeçen komutanın tutuklu katil zanlısı 2 Rus ajanın, mahkemede ve savcılıkta özgeçmişlerini anlatmayıp suçlamaları reddettikleri ortaya çıktı.

Rus Ajanlar, cinayeti ve özgeçmişlerini reddetti

İstanbul'da kamayla öldürülen Çeçen komutanın tutuklu katil zanlısı 2 Rus ajanın, mahkemede ve savcılıkta özgeçmişlerini anlatmayıp suçlamaları reddettikleri ortaya çıktı.

16 Ekim 2017 Pazartesi 11:10
Rus Ajanlar, cinayeti ve özgeçmişlerini reddetti
 
 
 
 
İstanbul'da tutuklu bulunan 2 Rus ajanın ifadelerine ulaşıldı. Poliste özgeçmişlerini anlatmayan 2 Rus ajan, savcılık ve mahkemede suçlamaları kabul etmedi. Rus ajanlar, "Cezaevinde 4 Türk geldi. 'Bizimle çalışırsan  Antalya'da villada yaşarsın' dedi" diye ifade verdi.
 
''TÜRKİYE'YE TATİL AMAÇLI GELDİK''
 
İstanbul'da Çeçen komutan Abdulvahid Edelgiriev'in öldürülmesi ile ilgili tutuklu bulunan Rus ajanlar Aleksandr Smirnov ile Lurii Anisimov'un; poliste, savcılıkta ve mahkemede verdiği ifadelerine ulaşıldı.
 
Gazete  Habertürk'ten Veli Sarıboğa ve  Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre MİT ve  İstanbul İstihbaratı'nın operasyonu sonucu yakalanan 2 Rus ajan, poliste ifade verirken özgeçmişlerini anlatmak istemediklerini belirtti. İfadesinde  Türkiye'ye sağlık ve tatil amaçlı geldiklerini ileri süren Lurii Anisimov, gösterdiği Interpol kimliğinin  Rusya'da bir polis derneğine ait olduğunu söyledi. Öldürülen Abdulvahid Edelgiriev'i ve olayın en önemli adamı Aleksandr Nasrov'u tanımadığını iddia eden Anisimov, 11 Ekim 2015'te Nasrov ile aynı gün ve saatlerde  Türkiye'ye giriş yapmalarının ise rastlantı olduğunu öne sürdü.
 
ÖNCE TANIMADI SONRA 'EVET' DEDİ
 
Aleksandr Smirnov ise "Fotoğraflarda bana gösterdiğiniz Aleksandr Nasrov, Vlademir Voronov, Dimitri Bodrov ve Andrei Sholkov isimli kişileri tanımıyorum, daha önce hiç görmedim" dedi. Ancak araya giren tahkikat polis memurunun "Sizi Aleksandr Nasrov ile otelin karşısında bulunan Gül Market önünde konuşurken gören bir tanık var" sözleri üzerine Smirnov, "Şimdi hatırladım" diyerek Nasrov'u  Yalova'da araçlarına aldığını ve  Sultanahmet'te indirdiğini söyledi.
 
 
 
Çeçen komutan Abdulvahid Edelgiriev, 1 Kasım 2015'te  İstanbul  Başakşehir'de öldürülmüştü
 
TEHLİKELER YÜZÜNDEN EŞİNİN SOYADINI ALMIŞ
 
Polisteki ifadeleri tamamlanan Smirnov ve Anisimov, savcılıkta da ikinci kez ifade verdi. Anisimov, savcılıkta verdiği ifadede, "Ben casus değilim. Sahtecilik suçlamalarını da kabul etmiyorum" diye konuştu. Smirnov da suçlamaları kabul etmeyerek, "Bana gösterdiğiniz ve isimlerinin Alexander Fedin ile Aleksandr Smirnov olduğu belirtilen her iki fotoğraftaki de benim" ifadesini kullandı.  Rusya'da eski bir polis olduğunu kaydeden Smirnov, birçok tehlike yaşadığını, bu yüzden emekli olduktan sonra mahkeme kararıyla soyadını değiştirerek eşinin soyadını taşımaya başladığını belirtti.
 
 
 
'BİZİM İÇİN ÇALIŞ' DEDİLER
 
Savcılığın hazırladığı iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. Tutuklandıktan 14 ay sonra ilk kez mahkemeye çıkan 2 Rus ajan, mahkemede de savunma yaptı.  İstanbul'daki cinayetin kendilerinin üstüne atıldığını dile getiren Anisimov, "İddianamede, 11 Ekim 2015'te Smirnov ile birlikte geldiğimiz, Smirnov'un 16'sında, benim 17 Ekim'de  Rusya'ya gittiğimiz söyleniyor. Ama burada hata var, biz Smirnov ile aynı gün geldik ve aynı gün birlikte gittik" dedi. Anisimov, lojistik destek verdikleri iddiasıyla ilgili hiçbir delilin bulunmadığını iddia etti. Cezaevinde kendisiyle 4 Türk vatandaşının görüştüğünü öne süren Anisimov, "'Sana verilecek ceza ağır olacak. Artık bizim için çalış' dediler. Kim olduklarını bilmiyorum" diye konuştu.
 
MAHKEMEDE VAZGEÇTİ
 
Poliste verdiği ifadede olayın baş aktörü Aleksandr Nasrov'u  Yalova'dan  İstanbul'a kendi araçları ile getirdiğini söyleyen Smirnov, mahkemede ise farklı ifade verdi. Smirnov, mahkemede polislerin kendisine hep Nasrov'u sorduğunu belirterek, "Ben de kendimi iyi hissetmiyordum. Bir an önce bitsin diye buna benzeyen bir kişiyi sanki arabayla bir yere bıraktığımı söyledim" ifadesini kullandı. İddianamede hiçbir kanıtın olmadığını ileri süren Smirnov da cezaevinde 4 Türk'ün kendisiyle görüştüğünü kaydederek, "'Bizimle çalışırsan seni  Antalya'da bir villaya yerleştireceğiz' dediler. Ben de kim olduklarını bilmiyorum" dedi.
Son Güncelleme: 16.10.2017 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81