AGC Yönetim Kurulu Üyeleri olarak dün Sayın Rektörümüz Ahmet Pınarbaşı'nı ziyaret ettik. Sayın PInarbaşı önümüzdeki yıllarda yeni yapılacak olan fakülteler hakkında bilgiler verdi. Alanya'nın sosyal ve ekonomik anlamda tarihinin en büyük yatırımı yapılıyor desek yeridir. Gözlerimiz kamaştı, ilçenin geleceği konusunda büyük umutlar içine girdik. 
Hani 'ÇILGIN PROJE' deniyor yaaaa.
Alanya'nın çılgın projesini görmek isteyen Kestel'e gitsin. ÇILGIN MI mı dersiniz, MEGA MI dersiniz, UÇUK MU dersiniz? 
ne Derseniz deyin. İşte o çağ atlatacak esnafı, vatandaşı rahatlatacak projeler üniversite bünyesinde bir bir 
gerçekleşiyor. Bu büyük atılımı ilçemize kazandıran Alanyalı Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na ne kadar teşekkür 
etsek azdır. Ülkemizdeki üniversitelerin bazılarına bakın isimleri Cumhurbaşkanlarımızın ismi. O da kendi doğup büyüdükleri il'lerine üniversite kazandırırken ve bu eğitim yuvalarına kendi isimlerini verirken, helal süt emmiş bir Alanyanın evladı çıkıyor, bir ilçeye. Evet il değil bir ilçeye iki üniversite birden kazandırıyor. İmkansızı başarıyor. Şimdi bu üniversiteler ilçenin geleceğine ışık tutuyor. Peki Alanya bunun değerini biliyor mu? Bakanımız her geldiğinde üniversitelerimize sahip çıkın diye çağrıda bulunuyor. Biz ne yapıyoruz? Bizim ne yaptığımızı Sayın Rektör dün satır aralarındaki kısaca özetledi. Rektör üniversiteler için ÖZEL İLGİ istiyor. Kimden mi? Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden. Büyükşehir ve Alanya Belediyesi'nden. Bir ulaşım sorununu çözecek Alanya'da muhatap bulamadığından yakındı. 'Başkan Türel'e gideceğim son çare' dedi. Başkan Yücel'e çağrıda buunarak 'Sadece üniversiteden sorumlu başkan yadımcısı olsun. O zaman daha sağlıklı büyürüz" dedi. Kongre merkezi bakım masrafının 1 milyon TL'ye dayandığını, Bölge Hastanesi konusunda topun Sağlık Bakanlığı'nda olduğunu, öğrencilerin ulaşım sorunu için çalmadık kapı bırakmadıklarını, son çare olarak BŞB Başkanı Türel'e kadar gideceklerini üstüne basa basa adeta haykırdı. Rektör kısaca şunu söylüyor. Sayın Bakanımız gerekeni yaptı, hata fazlasını yaptı. Artık top ta tüfek te Alanya halkında. Gelin her iki üniversiteye de sahip çıkın, Üniversiteye yapılan her katkı, sadece sizlerin değil çocuklarınızın ve ülkemizin geleceğine yapılan bir katkıdır..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81