Alanya'da Referandum sonuçları bazı kesimler tarafından AKP ile MHP'yi, CHP ilede Hayır Platformu'nu karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Alanya'da kaybeden, ancak ülke çapında kazanan taraf olan Evet'çiler, yani AKP ve MHP arasına sonuçlaın açıklanmasının hemen ardından eleştiriler başladı. Bazı kendini bilmezlerin sanal ortamda paylaşımları ise şimdilik su yüzüne çıkmasa da ipleri gerdi. Bu paylaşımlarda alınan Evet oylarında MHP'nin katkısının olmadığı eleştirileri yapıldı. Karşı tarafta bu yorumların ardından durmadı ve mahalle mahalle oyları karşılaştırarak bir önceki seçimlerde alınan sonuçları delil, belge olarak gösterip 'Hani nerede bu AKP' oyları?' demeye başladılar.
'Hayır' kanadında ise mağlubiyetin galibiyeti paylaşılamıyor. 'Hayır Platformu' kanadı bu başarıda kendilerinin en büyük hak sahibi olduklarını fısıltı yolu ile piyasaya salarken, CHP İlçe Teşkilatı tam tersini söylüyor. Bir anlamda Gara Şavkı ve Takavut çekişmesi yaşanıyor. Şimdilik bu çekişmeye MHP'den ihraç edilen taraf pek katılmıyor gibi. Türkiye çapında alınan mağlubiyetin ardından Alanya ve Antalya'da alınan galibiyetin tartışması nereye kadar gidecek hep birlikte göreceğiz.
Alanya'da kaybeden Ak Parti, oylarını attırdıklarını söylese de, Berberoğlu ve ekibine muhalif olan taraf hemen kılıçları çekti. Gizliden gizliye eleştiriler başladı. Partili partisiz bir çok kesim alınan sonucu başarısızlık olarak nitelendiriyor. Bu eleştirilerin dozu ilerki günlerde artacaktır. Ne kadar artar, nereye kadar gider, sonucunda ne olur? bunu şimdilik kestirmek zor. Ancak partinin bu eleştirilerin devam etmesi halinde zarar göreceği ise aşikar.
Bu seçimlerin partiler kadar bir de MUHTARLAR tarafı var. İlçe teşkilatları mahalle mahalle oyları masaya yatırarak bir önceki seçim ile sonuçları karşılaştırmaya başladılar. Aynı karşılaştırmayı muhtarlar da yapıyor. Dün Evet oyları çok çıkan muhtarlar soluğu MHP, Ak Parti ve Büyükşehir Belediyesi Alanya Korordinatörlüğü binalarında aldılar.  Hayır oyları fazla çıkan muhtarlar ise eski adıyla köy ve beldelerinde kalmayı tercih etti. İlerki günlerde bu muhtarlarla ilçe başkanlarının kapalı kapılar ardında bir açık oturum yapması kaçınılmaz gibi gözüküyor. Bir tür hesap sorma olcaktır mutlaka.
Diğer taraftan Sayın Bakanımızın önceki gün yaptığı açıklamayı tekrarlamakta fayda görüyorum. Ne demişti Bakanımız Çavuşoğlu, "Antalya için eksimiz ne ona bakmamız lazım. Arayıp bulup eksiğimizi gidermemiz lazım. Bunu Antalya için söylüyorum, millete suç bulmamak lazım" demişti.
Burdan çıkarılacak mesaj şu: Sayın Bakanımız Antalya ve Alanya'da alınan yenilginin nedenlerini, niçinlerini araştıracak ve sorumlular kimse gereği yapılacak. Gereği ne olur? onu bilemem ancak, yenilginin sebeblerenini içeren dosya hazırlanır hazırlanmaz bazı kesimler ve kişiler ömür boyu Antalya'da siyaseti unutabilerler.
Yazıma Referandum boyunca düzeyli bir kampanya yürüten, ortamı germeyen, beyefendi kişiliği ile bilinen Sayın CHP İlçe Başkanı Ali Takavut abimizi de bu duruşundan ve aldıkları başarıdan dolayı tebrik ediyorum.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81