Referandum böyle geçti!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da anayasa değişikliğinin oylandığı referandumda halk sandık başına gitti. Siyasiler de oylarını kullanıp çeşitli temennilerde bulundular.

Referandum böyle geçti!

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da anayasa değişikliğinin oylandığı referandumda halk sandık başına gitti. Siyasiler de oylarını kullanıp çeşitli temennilerde bulundular.

16 Nisan 2017 Pazar 22:48
Referandum  böyle geçti!
'Türkiye için dönüm noktası'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, referandum için oyunu memleketi Alanya'da kullandı. Saat 09.45 sıralarında eşi Hülya Çavuşoğlu ile birlikte Türkler Mahallesi’nde bulunan Ayşe Cengiz Urfalıoğlu İlkokuluna gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2334 nolu sandıkta oyunu kullandı. Oy kullanma işleminin ardından kısa bir açıklama yapan Çavuşoğlu, referandum öncesi herkesin sözünü söylediğini, evet isteyenlerin de, hayır diyenlerin de konuştuğunu belirterek, "Hatta haddini aşıp yurt dışından da çok söz söyleyen oldu. Türk milletine akıl vermeye çalışanlar, taraf tutanlar oldu. Bugün söz de, karar da milletindir. Milletimiz Türkiye’nin geleceği için kararını verecektir. Bugünün Türkiye’nin geleceği için önemli bir dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Milletimizin demokratik hakkını Türkiye’nin her yerinde kullandığını sabahtan beri takip ediyoruz, demokrasi budur" dedi. Bakan Çavuşoğlu, okula oy kullanmaya gelen vatandaşlarla bir süre sohbet edip ayrıldı.

'En doğru kararı milletimiz verecektir'

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel oyunu Kestel Mahallesi'ndeki Akdeniz İlköğretim Okulu'nda kullandı. Başkan Yücel, "Ülkemizin bekası için Türk milleti en doğru kararı verecektir. Söz milletindir" dedi.

'Söz milletin'

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu oyunu Hacıkura İlkokulu'nda kullandı. 1118 Numaralı sandıkta oyunu kullanan Berberoğlu, "Artık söz de mühür de milletin" dedi.  
'İNŞALLAH TAKIMIMIZI DEĞİŞTİRECEK'
CHP İlçe Başkanı Ali Takavut ile girdikleri takım kıyafet iddiası da hatırlatılan Berberoğlu, "Milletimiz kendisine biçilen kıyafeti yırtacak. İnşallah İlçe başkanımız da takım kıyafetimizi değiştirecek" diye cevap verdi.
ÇELİK OYUNU DEMİRTAŞ'TA KULLANDI
Öte yandan Adalet ve Kalkınma Partisi Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Anayasa Referandumu için oyunu baba ocağı Demirtaş'a bağlı İspatlı Mahallesi'nde babaannesi Ümmühani Çelik ile birlikte 2127 numaralı sandıkta kullandı. Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve partililerin de eşlik ettiği Çelik, "Sandıktan çıkacak sonuç ülkemize huzur getirsin" mesajı verdi.

Türkdoğan ve Yıldız da oyunu kullandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan oyunu Şehit Ömer Halisdemir Orta Okulu'nda kullandı. 1106 Numaralı sandıkta oyunu kullanan Türkdoğan'a 23. Dönem MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, Alanya Ülkü Ocakları Başkanı Abil Gündoğdu  ve yönetim kurulu üyeleri eşlik ettiler. Türkdoğan, "Türklüğün bekası için, Hilal Haça yenilmesin diye oyumuzu kullandık. Artık sözde kararda milletin" dedi.   
'DÖNÜM NOKTASI'
Türkdoğan'ın ardından MHP 23'ncü Dönem Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız Rıfat Azakoğlu Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi'nde 1098 nolu sandıkta oyunu kullandı. Yıldız'da "Bugün, vatandaşlık görevimizi yerine getirmemizin sebebiyle mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Milletimizin hayatında önemli bir dönüm noktasıdır ve Türkiye'de siyaset, gelecekle ilgili yeni bir yapılanmaya doğru gidecektir. O bakımdan herkesin bu katılımı yüksek tutarak, tercihini ortaya koyması, milletimizin demokrasi kültürünün de bir gereği olacaktır" diye konuştu.

'Hayırlı bir sonuç çıkacak'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ali Takavut, dün gerçekleştirilen referandumda oyunu Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kullandı. 1010 numaralı sandıkta oyunu kullanan Takavut, "Vatandaşlık görevimizi yerine getirerek oyumuzu kullandık. Sonuç vatana ve millete hayırlı olsun. Katılım oldukça yüksek inşallah referandumdan hayırlı bir sonuç çıkacak" dedi.

'Prangalardan kurtulacağız'

Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, 16 Nisan Anayasa Referandumu nedeniyle oyunu Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi 1147 nolu sandıkta kullandı. Oyunu kullandıktan sonra sandık görevlilerine kolaylıklar dileyen Güney, vatandaşlarla da bir süre sohbet etti. Güney, “16 Nisan referandumu Türkiye için önemli bir dönüm noktası. Bugün halkımızla birlikte oyumuzu kullandık. İstikrar ve güven için, Güçlü Türkiye için sonucun ülkemize güzellikler getirmesini ve ülkemizin ayağındaki prangalardan kurtulmasını diliyorum. Demokratik haklarını kullanarak sandığa giden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.


Şahin oyunu Barbaros'ta kullandı

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, referandumda oyunu 1181 nolu sandıkta  Barbaros Azakoğlu İlkokulu'nda kullandı. Şahin, "En doğal vatandaşlık hakkımız olan oy kullanma işlemimizi gerçekleştirdik. İnşallah ülkemiz için en iyisi olur. Bu saatten sonra sözde kararda milletimizindir" dedi.





Son Güncelleme: 16.04.2017 22:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81