Kürtçe Şarkılar

Kürtçe Damar Şarkılar Xece

Kürtçe Şarkılar

Kürtçe Damar Şarkılar Xece

26 Mayıs 2017 Cuma 22:21
Kürtçe Şarkılar

1978 Şırnak doğumlu Xece doğunun tam anlamıyla bu sektörde idolü diyebiliriz. Herkesin tanıdığı isim aslında yıllar öncesinden de sektöre dahil ama YouTube da patlattığı o Ahmet Kaya’nın eşsiz güzellikte olan şarkısı ‘bundan öte ayrılık var’ ona tamamen yepyeni bir kapı aralayarak şöhret dünyasına ve YouTube dünyasına adım atmasını sağladı.

Müziğe olan aşkı ve hevesiyle ortalığı doğu kültürüyle yakıp kavuran kategorisinde her zaman ilk sırada yer almayı başaran sanatçı doğunun en vazgeçilmez kadını olarak bilinir. Sadece Ahmet kaya’nın değil, birçok sanatçının şarkısını Cover haline getiren yaptığı parçaları sanki her biri yeniymiş gibi yorumlamayı çok seviyor bizleri de bağımlı hale getiriyor. Mezopotamya ‘da kültür merkeziyle birlikte iş yapması ona birçok şeyi kazandırmış ve müzik çalışmalarına başlamasına vesile olmuştur.

2003 yılına kadar çok farklı gruplar da yerini almış, ismini herkesle duyurmuş başarılı Kürt sanatçımız XECE gelmiş geçmiş en iyi parçaları seçerken çok dikkatli davranıyor. Müziğe başlar başlamaz çok hızlı bir şekilde ilerleyen sanatçı konserlerini yeni olmasına rağmen tıklım tıklım doldurmayı da başarmıştır. Koma Avzem’de beş kadından oluşan grupta en son kendini tamamlamış ve yeni parçalarına onlarla devam etmiştir. Ünlü isimlerden şan eğitimi almış XECE, artık eğitim almayı değil eğitim vererek birçok öğrencisini de sevindirmeyi başarmıştır.

Son Güncelleme: 26.05.2017 22:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81