Ramazan'ın zam şampiyonu nohut

Türkiye'deki tüm markalar için fiyat/rekabet araştırma hizmetleri sunan, basılı ve online fiyat verilerini araştırıp takip eden BrandZone, Ramazan ayı zam şampiyonu gıdaları belirledi.

Ramazan'ın zam şampiyonu nohut

Türkiye'deki tüm markalar için fiyat/rekabet araştırma hizmetleri sunan, basılı ve online fiyat verilerini araştırıp takip eden BrandZone, Ramazan ayı zam şampiyonu gıdaları belirledi.

25 Mayıs 2017 Perşembe 18:18
Ramazan'ın zam  şampiyonu nohut
NOHUTUN KİLOSU 12,3 TL OLDU
Nisan ayında kilosu 9.6 TL'den satılan nohutun fiyatı Ramazan'ın gelmesiyle birlikte 12.3 TL'ye çıktı. Nohut fiyatlarında bir ayda yüzde 28.1 zam yaşandı.
Ramazan'la beraber fiyatı artan ikinci gıda yüzde 16.5'lik artışla sucuk oldu. 225 gram sucuğun fiyatı Nisan ayında 10.9 TL iken Ramazan ayıyla birlikte 12.7 TL'ye yükseldi. Fiyatı artan üçüncü gıda ise; yüzde 13'lük artışla siyah zeytin oldu. Nisan ayında kilosu 11.5 TL'ye satılan siyah zeytinin fiyatı Ramazan ayında 13 TL'ye yükseldi.
"RAMAZAN AYIYLA BİRLİKTE FİYAT ARTIŞLARI VAR"
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıdada yaşanan fiyat artışlarını değerlendiren BrandZone Kurucu Ortağı Cem Köz, "Nisan ayı fiyatlarıyla karşılaştırma yaparak, bazı gıda kalemlerine zam yapıldığını görebiliyoruz. En çok fiyat artışı ise bakliyatta yaşandı" diye konuştu.
"FİYATI EN ÇOK DÜŞEN UN OLDU"
Verilere göre gıdada en fazla düşüş yüzde 8.5 ile un fiyatlarında yaşandı. Buna göre 5 kiloluk unun fiyatı 9.4 TL'den 8.6 TL'ye geriledi. Fiyatı en çok düşen ikinci gıda yüzde 5'le zeytinyağı oldu. Bir litre zeytinyağının kilosu nisan ayında 17.9 TL iken Ramazan ayında 17 TL'ye düştü. Fiyatı en çok düşen üçüncü gıda ise yüzde 4.2 ile margarin oldu. 500 gram margarinin fiyatı Nisan ayında 4.8 TL iken Ramazan'da 4.6 TL'ye geriledi.
 
Son Güncelleme: 25.05.2017 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81