Ramazan, 'Ben değil, biz diyenlerin' ayıdır

Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Ramazan Ayı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Harputlu, Ramazan Ayı nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

Ramazan, 'Ben değil, biz diyenlerin' ayıdır

Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Ramazan Ayı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Harputlu, Ramazan Ayı nedeniyle yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

26 Mayıs 2017 Cuma 22:26
Ramazan, 'Ben değil,  biz diyenlerin' ayıdır
“Af, mağfiret ve bereket ayı olan, evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş olarak müjdelenen Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Derin bir manevi iklimi teneffüs edeceğimiz, on bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile dinimizde ve kültürümüzde büyük bir yere sahip `yardımlaşma` ve `paylaşma` konularındaki hassasiyet daha da artmaktadır. Ramazan; paylaşmak, paylaşarak çoğalmak demektir. Hiç şüphesiz Ramazan ayının manevî atmosferi, yapılan yardımları da bereketlendirmektedir.
Bu mübarek ayda, manevi duygular doruk noktaya çıkmakta, buna paralel olarak da dayanışma, paylaşma, kardeşlik ve sevgi bağları kuvvetlenerek, birlik ve beraberliğimiz daha da güçlenmektedir. Ramazan ayı gönüllerin birleştiği, yoksul vatandaşlarımızın hatırlandığı, paylaşmanın kardeşçe yapıldığı en hayırlı aylardandır.
Ramazan, ‘Ben değil, biz diyenlerin’ ayıdır. Ramazan, bizi biz yapan değerleri kuvvetle hatırlayacağımız müstesna bir aydır. Ramazan ayının insanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. ‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.’ Hadis-i Şerif´inin rehberliğinde, elimizden geldiği kadar, çevreye karşı duyarlı olmalı, aç olanı doyurmalı, dertli olana derman olmalı, yardıma muhtaç olana yardım elini uzatmalıyız. Yoksul kardeşlerimizin yaralarını sarmak; zengin fakir, genç yaşlı demeden aynı sofraya oturmak, milletimizin birliğini daha da güçlendirecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Alanyalı Hemşehrilerim olmak üzere, vatandaşlarımızın ve tüm İslam Aleminin Ramazan ayını tebrik ediyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum."
 
Son Güncelleme: 26.05.2017 22:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81