Merve Kodal
Merve Kodal
Alanya Belediyesi Diyetisyeni
Yazarın Makaleleri
HOŞGELDİN RAMAZAN
Ramazan ayı toplumumuzda, yemeklere daha fazla özen gösterilen ve yemek çeşidinin bol olduğu bir dönemdir. Ramazan ayında öğün sayısının düşmesi ve öğünler arasında 15-16 saatlik aralıkların bulunması metabolizmayı etkilemektedir....
BİTKİ ÇAYLARI VE FAYDALARI
Kış aylarının en çok tercih edilen içeceklerinden olan bitki çayları yeterli ve dengeli beslenmeye destek olmaktadır. En sık bağışıklığı güçlendirmek, ödem atmak, zayıflamaya yardımcı olmak veya gribal enfeksiyon semptomlarını azaltmak...
SABAH  KAHVALTISININ  BESLENMEDEKİ ÖNEMİ
              Kahvaltı günün en önemli öğünü olmasına karşın genellikle en çok ihmal edilen öğündür.Ortalama 8-9 saatlik açlık sonrası vücut,beslenmeye en çok sabah ihtiyaç...
   Çölyak hastalığında beslenme
 Çölyak hastalığı genetik olarak yatkın bireylerde ince bağırsağın, gluten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerjisi, hassasiyetidir. Gluten: Buğdayda yaklaşık 30 farklı tür protein bulunmasına rağmen bunlardan...
SONBAHARDA BESLENME
 Sonbahar yaz aylarını geride bırakıp soğuk kış günlerine yavaş yavaş yaklaştığımız bir geçiş mevsimi. Bu sürece vücudumuz için kışa hazırlık dönemi diyebiliriz. Nasıl ki bu dönemde, kışın tüketmek için sebzeler hazırlanıp...
KURBAN BAYRAMINDA BESLENME
'Öğünlerdeki et miktarına dikkat” Kurban Bayramı'nda et tüketim miktarının artması  sağlıklı sorunlarının artmasını da beraberinde getirmektedir. Özellikle kalp damar hastaları ,tansiyon hastaları, böbrek hastaları, diyabet...

banner81