PRANGALARI KIRDIK

Anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında Antalya ve Alanya 'HAYIR' derken Türkiye 'EVET' dedi.

PRANGALARI KIRDIK

Anayasa değişikliği için yapılan halk oylamasında Antalya ve Alanya 'HAYIR' derken Türkiye 'EVET' dedi.

17 Nisan 2017 Pazartesi 08:47
PRANGALARI KIRDIK
Referandum sonuçlarını değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin önündeki engellerin kalkacağını söyledi.

Artık Türkiye’de yeni bir devir başladığını belirten Çavuşoğlu, cumhurbaşkanı sistemi Türkiye’nin önündeki tüm engelleri kaldıracağını söyledi.  Türkiye’nin emin adımlarla hedefine olacağını aktaran Çavuşoğlu,” Kolay bir seçim olmadı. Yedi düvene karşı mücadelemizi ettik.  Bir yandan doğruları anlatırken bir taraftan da muhalefetin iftira ve yalanlarını düzeltmek zorunda kaldık. Dolayısıyla Arkadaşlarımız, teşkilatlarımız ve gönüldaşlarımız gerçekten çok çalıştılar onlara teşekkür ediyorum. Antalya’ya ve Alanya’ya baktığımız zaman yaklaşık olarak 1 Kasım seçimlerinde aldığımız sonuçları aldık. İsterdik ki Antalya ve Alanya’da yüzde 50’nin üzerinde ‘Evet’ çıksın. Ama halkımızın kararına saygımız var. Önemli olan sadece Alanya, Antalya değil. Önemli olan Türkiye geneli sonuçlar. Bu oylar yaklaşık yüzde 52 ile halkımızın taktirine sunduğumuz Cumhurbaşkanlığı Sistemi kabul edildi.  Vatandaşımız son sözü söyledi.  Artık 2019 kadar bu sistemin hazırlıkları yapmak lazım. 2019 kadar inşallah yeni seçimlerle Türkiye bu sisteme geçecek ve Türkiye önündeki engelleri bir bir kaldıracak ve hedeflerine ulaşacak.  Sistem güçlü olacak şahıslara bağlı olmayacak. İkide bir seçimlerle uğraşmayacağız. Yurtdışı oylarla yaklaşık yüzde 52 ile çok önemli bir referandum. Türkiye’nin geleceğiyle ilgili hassas olduğunu gösteriyor.  Tabi burada hainleri saymıyoruz. Yani terör örgütleri PKK ve FETÖ’yü onlar bu sistemde biteceklerini bildikleri için hayır yönünde çalıştılar. Hayır için hatta baskıda yaptılar ama birçok doğu illerinde vatandaşlarımız evet lehinde oy kullandılar. Yani artık PKK’ya da biteceksen bit dedi ve evet oyu verdi. Buda çok önemli bir mesajdır. Terör’ün bitmesi bakımından da bu iyi bir olaydır. Vatandaşlarımız yüzde 60 civarında evet diyor. Çünkü vatandaşlarımız o bazı ülkelerin siyasetçiler Türkiye’nin iç siyasetine karışmasından rahatsız oldular ve baskılara tepki gösterdiler.  Yurtdışında da diğer seçimlerle kıyaslarsak artı.  Önümüzdeki seçimlerle yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın bu haklarını daha da iyi kullanmasını arzu ederiz. İnşallah ilerde bunun içinde çalışmalar yapacağız” dedi.
Türkiye’de en büyük eksiklerin bir tanesinin uzdaşı kültürünün olmamı olduğunun altını çizen Çavuşoğlu,” O yüzden koalisyonlar geçmişte hep felaketlerle sonuçlandı. Diğer taraftan cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasında bu yüzden kavgalar oldu. Ama bu sistem şimdi uzdaşıyı teşfik ediyor. Gerek kurumlar arasında örneğin; cumhurbaşkanı ile meclis arasında herkes görevini yapacak ama kimse üstün olmaya çalışmayacak. Tabi bunlar önemli diğer taraftan yine hakim ve savcılar kuruluna üye seçecek meclis” diye konuştu.
Hiçbir zaman siyaset ayırdı mı yapmadığını sözlerine ekleyen Çavuşooğlu” Hiç kimseye bu güne kadar partiniz neydi ve nereye oy verdiniz diye sormadık. Seçim bittikten sonra zaten herkesin tarafsız görevini yapması lazım.”
Avrupa’yla yaşanan gerginlikleri değerlendiren Çavuşoğlu şunları söyledi: Avrupa’yla yaşanan gerginliklere dikkat ederseniz hiç birisi bizim tarafımızdan olan bir gerginlik değil. Ya bizim iç siyasetimize karışma sebebiyle olan şeyler. Avrupa’da İslam ve Türk düşmanlığıdır. Bizde bunlara karşı sessiz kalamıyoruz ister istemez tepkimizi koyuyoruz.  Bundan sonra türk milletinin verdiği karara saygı duyacak. Bizimle ilişkilerini iyi götürebilmeleri için Avrupa ülkeleri türkiye’yi eşit ve ortak görmek durumundadır. Türkiye’nin patronu olmadığını kabul etmesi durumundadır. Aksi takdirde davranışlarla muamelelerle ilişkileri sağlıklı yürütemeyiz. Birde artık böyle çifte standartlar ve iki yüzlülükten uzak durması lazım. Biz durup dururken bir ülkeyle neden kötü olalım. Bir turizm gelişmesi için uzun yıllardır çaba sarf ediyoruz. Turizm sektörü bunu bilmese biz yüceltiyoruz ve yüceltmeye de devam ediyoruz. Bu güne kadar yaptığımız karşılığında kıymetimizi bilmeyen tek sektör var oda turizm. Hep isterler, hep ağlarlar, daha fazla isterler. Yeni destekliyoruz önemli bir sektör. Onlar kıymetini bilmiyor. Onlar tatmin olmuyor diye bakarsak olmaz. Orada duygusal davranmış oluruz. Duygusal davranmamak gerekiyor. Sektörün önemini biliyoruz” şeklinde konuştu.

‘Antalya’da vicdanen rahatız’

Evet oylarının yüzde 51’in üzerinde çıkması AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nda coşkuyla kutlandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri Hüseyin Samani, Mustafa Köse, Gökçen Özdoğan Enç, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ömer Akbaş, İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, kalabalığı ellerinde Türk bayraklarıyla kalabalığı selamladı.

Kalabalığa hitap eden Bakan Çavuşoğlu, artık gerçek anlamda yeni Türkiye’nin var olduğunu vurgulayarak, yeni Türkiye’de istikrar ve güven olacağını söyledi. Çavuşoğlu, “Yeni Türkiye 2023 hedeflerine, 2053 hedeflerine, 2071 hedeflerine ulaşacak. Dava arkadaşlarıma, teşkilatlarımıza, sandık başında bekleyen gönüllerimize, bu dava için bugüne kadar gönül vermiş tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Antalya’da elimizden gelen çalışmayı yaptık. Sizlerle gece gündüz çalıştık. Gitmedik yer bırakmadık, girilmedik ev, varılmadık işyeri bırakmadık. Bu bakımdan vicdanen rahatız. Türkiye’de evetin çıkması için elimizden gelen katkıyı sağladık. Her seçimde olduğu gibi fedekarca, hiçbir menfaat gütmeden, kutlu yolculuk için Türkiye Cumhuriyeti için, vatanı, milleti, bayrağı, devleti için çalışan tüm dav arkadaşlarıma gönülden şükranlarımı sunuyorum. Sizlerle omuz omuza çalışmak bu kutlu yolculukta yürümek bizim için onurdur şereftir” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ülkenin önünde yeni bir sayfa açıldığını ifade ederek, hayır diyenlerin de bu sonuçtan kazançlı çıkacağını vurguladı. İl Başkanı Rıza Sümer, partililerini tebrik ederek, yine bir tarih yazdıklarını kaydetti. Konuşmaların ardından halk oylamasında yüzde 50’nin üzerinde evet çıkması havai fişek gösterileriyle kutlandı.



Son Güncelleme: 17.04.2017 08:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81