CHP Alanya’da coşkulu kutlama

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 97. yıl dönümü Alanya'da törenle kutlandı. CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine çıkartacağımıza söz veriyoruz” dedi.

CHP Alanya’da coşkulu kutlama

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kuruluşunun 97. yıl dönümü Alanya'da törenle kutlandı. CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin ötesine çıkartacağımıza söz veriyoruz” dedi.

10 Eylül 2020 Perşembe 00:51
CHP Alanya’da coşkulu kutlama

CHP Alanya İlçe Teşkilatı tarafından partinin kuruluşunun 97. yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Törende CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ tarafından anıta çelenk bırakıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törenin ardından konuşma yapan Karadağ, “Büyük Atatürk, sayın Genel Başkanım, temellerini 4 Eylül 1919'da Sivas Kongresinde attığınız, 9 Eylül 1923'te de kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi'nin, bugünkü mirasçıları olarak huzurunuzdayız. Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayı Milliye'nin işgal orduları karşısındaki azmini, 97' nci kuruluş yıldönümümüzde de yüreğimizde taşıyoruz. Yegâne amacımız, sizin ve silah arkadaşlarınızın kurduğu güzel cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak, hiçbir çocuğun yatağa 214 girmeyeceği bir Türkiye'yi inşa etmektir. İlke ve devrimleriniz ışığında kuracağımız halkın iktidarında, ülkemizi, işaret ettiğiniz muasır medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz. Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olana dek sürecektir. Mazlum milletlere umut ışığı olan Anadolu Devriminin mimarları olarak size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

‘AMACIMIZ CUMHURİYETİ SOSYAL DEMOKRASİ İLE TAÇLANDIRMAK’

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Didem Karagöz, “Bir aile düşünün, bu ailenin kökleri Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’ne, Kuvay-i Milliye’nin işgal orduları karşısındaki azimli mücadelesine dayansın. Bir aile düşünün, bu ailenin kökleri saltanatın ve işgalcilerin altında ezilen Anadolu’yu karanlıktan çıkartmak için Sevr’i yırtıp atıp Lozan’ı yapanlara dayansın. Bir aile düşünün, bu ailenin kurucusu, ilk genel başkanı şanlı ülkemizin kurtarıcısı, tartışmasız dünya lideri, ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olsun. Bir aile düşünün, bu ailenin gençleri Amerikan emperyalizmine karşı durup 6. Filo’yu denize döksün. Bir aile düşünün, bu ailenin genel başkanı aynı zamanda ülkemizin başbakanı Kıbrıs’a barış ve huzur getirmek için Ayşe’yi tatile çıkartsın. Bir aile düşünün, faşist bir cunta ile fiziki varlığı kapatılsın ama kapatılmakla ruhu öldürülmeyerek küllerinden yeniden doğsun. Bir aile düşünün, bu ailenin genel başkanı 1 Mart tezkeresi ile dimdik durarak emperyalizme geçit vermesin. Bir aile düşünün, bu ailenin genel başkanı katılımlarıyla büyüyerek bir yürüyüş başlatsın. Bu yürüyüş hak, hukuk, adalet için olsun. Kendisine ‘Yoruldunuz mu’ diye sorulduğunda, ‘Hayır, yorulmak yok. Özellikle de benim için’ cevabını versin. CHP düzen partisi değildir. Halkın, değişimin partisidir. CHP genel başkanımız Atatürk önderliğinde ulusal bağımsızlığını kazanan, cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren bir parti. CHP kurucusunun devrimleri ve ilkeleri ışığında demokratikleşme sürecinin öncüsü olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirdi. CHP’nin aydınlığında gericiliğin gölgesinde yok sayılan kadınlar, CHP devrimleriyle kazandıkları eşit yurttaşlık hakkını tüm dünyaya haykırdı. Bugün burada bu büyük ailenin bir üyesi olarak örgüt kollarımızın içerisinde kadın kollarımızın başkanı olarak bulunuyorum. Onurla bir bayrak taşıyorum. Bizim sorumluluğumuz ülkemize, kurucumuza, yani Ata’mıza. Bize bırakılan emanetin büyüklüğünün farkındayız. En temel amacımız Ata’mızın silah arkadaşları ile birlikte kurduğu cumhuriyeti sosyal demokrasi ile taçlandırmak” diye konuştu.

“OMUZLARIMIZDAKİ YÜKÜN BİLİNCİNDEYİZ”

CHP Alanya İlçe Gençlik Kolları Başkanı Birkan Ceylan, "Milletimizin emperyalizme karşı verdiği Kurtuluş Savaşı'nda, savaş meydanlarında kurulan CHP'nin 97. yılını kutluyoruz. Bağımsız bir Cumhuriyetin temellerini atan CHP, çok partili yaşama geçişi sağlayan, Türkiye'ye demokrasiyi getiren bir partidir. Atatürk ilke ve devrimlerinin, demokrasinin, sosyal adaletin, laikliğin ve özgürlüklerin güvencesidir. "Çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkma" hedefine ulaşma yolundaki örgütlü hareketidir. Değişimin ve yenilenmenin de mimari olmuştur. Bizlere bir taraftan bu şanlı tarihin mirasçısı olma onurunu verirken bir taraftan da Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu değerlerine sahip çıkma sorumluluğu vermektedir. Gençlik örgütleri olarak omuzlarımızdaki yükün bilincindeyiz. Büyük Önder Atatürk'ün 'Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir' sözü, CHP'ye gönül veren CHP'nin ilkelerini benimseyen herkes için bir yol göstericidir. CHP; 1923'ten bu yana hiçbir makamı, mevkiyi, kişisel çıkan düşünmeden, değerleri ve ilkeleri uğruna mücadele eden örgütlü hareketin oluşumu olup, demokrasinin işlediği bir anlayışın partisidir. Türkiye de bugün CHP'ye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Toplumsal barışın ve güvenliğin sağlanması, güçlü bir ekonomik yapının oluşturulması, Cumhuriyetin kazanımlarının korunması için CHP'nin iktidara gelmesi büyük önem taşımaktadır. İsmet İnönü'nün `Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalı' sözü bize ışık tutmalı, dürüst, ilkeli ve özgürlükçü bir iktidar için hep birlikte çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Ve "Benim iki büyük eserim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir." Diyerek partimizin önemini açık ve net bir şekilde dile getiren, Partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önder gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve özlemle anıyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81