Performansıyla göz kamaştırıyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya basınıyla kahvaltıda buluştu.

Performansıyla göz kamaştırıyor

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya basınıyla kahvaltıda buluştu.

05 Mart 2017 Pazar 20:07
  Performansıyla  göz kamaştırıyor
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Basınıyla Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksekokulu’ndaki düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Kahvaltıya, ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkan Vekili ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, AGC Yönetimi, basın kuruluşlarının İmtiyaz sahipleri ve temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

“ALKÜ’DE MERKEZ, DOĞU VE BATI KAMPUSU OLACAK”
Kahvaltının ardından sunum eşliğinde ALKÜ’nün bugüne kadar kaydettiği süreci ve gelecek planlarını anlatan Rektör Pınarbaşı, üniversite logosunun taşıdığı anlamdan, yeni açılan fakültelere, öğrenci ve personel sayısından alt yapı ve imar çalışmalarına kadar, sosyal ve kültürel projelerden uluslararası faaliyetlere kadar her konuda bilgiler verdi. Kestel Yerleşkesi Master Planı’nın da gösterildiği sunumda Rektör Pınarbaşı, “Üniversitemiz bir buçuk yıllık bir üniversite ama okulumuzun adı yavaş yavaş duyuluyor. Bizim bir şansımız da Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu. Sayın Bakanımızın bence Alanya’ya en büyük aramağını üniversitedirÜniversitemiz kurulduğunda 4 fakülte vardı. Aramıza 4 fakülte daha katıldı. Belli alanlarda öne çıkmak istiyoruz. Turizm, sağlık ve spor bizim önceliklerimiz olacak. Meslek yüksekokulu sayımız 3'ten 5'e çıktı. Ayrıca Cikcilli Kampusumuz Merkez Kampus olarak planlandı. Kestel Doğu Kampusu olacak. Biz bir de Alanya’nın batısı olan Konaklı tarafına Batı Kampusu yapmayı istiyoruz. Bunun için arazi arayışlarımız devam ediyor” dedi. Cikcilli Kampusu’nun sağlık kampusu olacağını ifade eden Rektör Pınarbaşı, tıp fakültesi, tıp fakültesi hastanesi, sağlık bilimleri fakültesi, spor bilimleri fakültesi ile bu alanda eğitim verecek çeşitli fakülte ve yüksekokulların açılmasını hedeflediklerini söyledi.

“SAĞLIKTA KALİTE ARTTI”
ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Alanya Devlet Hastanesi ile ortak kullanım protokolü imzalayarak daha kaliteli sağlık hizmetinin Alanya’ya gelmesine katkıda bulunduklarını ifade eden Rektör Pınarbaşı, ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hayata geçirilmesi ile birlikte Alanya’nın sağlıkta 3’üncü dereceye yükselerek Sağlık Bakanlığı tarafından 1 buçuk milyon TL gibi bir paranın Alanya’nın sağlık hizmetlerine eklendiğini dile getirdi.

“5 YENİ BİNA YOLDA”
Konuşmasının devamında ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nin de Mart-Nisan 2017 tarihlerinde kullanıma hazır hale getirileceğini belirten Rektör Pınarbaşı, bu sene itibari ile 5 yeni binanın daha yapımına başlanacağının müjdesini vererek, geçen yıl 9 milyon TL olan yatırım bütçesinin bu yıl 21 milyon TL olduğunu ifade etti. Kestel Kampusuna yapılacak 5 binadan ilkinin eğitim fakültesi olduğunu dile getiren Rektör Pınarbaşı, diğer inşaatların da merkezi kütüphane, merkezi yemekhane, spor salonu ve açık spor alanı olduğunu dile getirdi.

AGC BAŞKANI’NDAN ALKÜ’YE ÖVGÜLER
Sunumun ardından duygularını dile getiren AGC Başkanı Mehmet Ali Dim de, ALKÜ’nün son kurulan üniversiteler içinde açık ara önde olduğunu vurgulayarak, “ALKÜ yeni kurulan üniversiteler içinde açık ara önde. Bu başarıda en büyük pay Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na ait olsa da Sayın Hocamızın ve ekibinin de çok büyük katkıları ile bu başarı elde edilmiştir. Bu durumu göz kamaştırıcı başarı ve performans olarak görmekteyim” dedi. Devamında Alanya Basını’nın ALKÜ’ye olan desteklerinin daha da fazla olacağının altını çizen AGC Başkanı Dim, ayrıca Alanya’nın bir öğrenci kenti olması konusunda esnafa da büyük görevin düştüğünü ifade etti. Dim, “Uzun yıllar turizm ile geçinen Alanya esnafı öğrenciyi turist gibi görmemeli. Bu konunun daha çabuk ve kalıcı bir şekilde çözülebilmesi için ALKÜ Yönetimi’nin esnafta bu bilincin oturtulması için çeşitli çalışmalar yapması gerekiyor diye düşünüyorum”dedi.
Kahvaltının ardından görüş ve önerileri dinleyen Rektör Pınarbaşı, günün anlam ve önemine binaen basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.





Son Güncelleme: 05.03.2017 20:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81