Palyatif bakım hastaları unutulmadı

14 Ekim Dünya Palyatif Bakım Günü kapsamında ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde farkındalık yaratmak adına bir etkinlik düzenlendi.

Palyatif bakım hastaları unutulmadı

14 Ekim Dünya Palyatif Bakım Günü kapsamında ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde farkındalık yaratmak adına bir etkinlik düzenlendi.

13 Ekim 2017 Cuma 11:16
 Palyatif bakım hastaları unutulmadı
 
 
Hastane Yönetimi ve Palyatif Bakım Ünitesinde çalışan sağlık personelleri ünitede yatmakta olan hastalarla bir araya geldi. Hastalara saz ve gitar eşliğinde müzik ziyafeti sunuldu. Çalan türkülere eşlik eden hastalar bir nebzede olsa hastalıklarını unutarak eğlenceli anlar yaşadı. Unutulmaz anlar yaşayan hasta ve hasta yakınları bu anı sağlık çalışanlarıyla birlikte pasta keserek  ölümsüzleştirdi.  
Palyatif Bakım Servisi Sorumlusu Radyasyon Onkolojisi Uzm. Dr. Oya Malbora Karadağ; “Palyatif Bakım Ünitesinde ekibimizle birlikte hastalarımıza en iyi hizmeti sunmaya çalışmaktayız. Yaşamını tehdit eden rahatsızlıklarla karşı karşıya kalan hastalarımıza ve hasta yakınlarına burada  fiziksel, psikososyal ve ruhsal problemlerini  erken tespit etmeye çalışmakta ve  etkili bir değerlendirmeyle sorunlarını  önleyebilmek için hizmet vermekteyiz. Hastalarımızın yaşam kalitesini arttırmak için ekibimizle birlikte elimizden gelen gayreti göstermekteyiz” dedi. Hastane Başhekimi Dr. Tevfik Yazan ise; “Yönetim olarak hastalara moral ve destek vermek, farkındalığı arttırmak adına bu tür etkinliklere önem veriyoruz.  Palyatif Bakım Birimimiz sayesinde kanser ve kalp damar hastalıklarını daha hızlı tespit edebilmekteyiz.  Hasta ve hasta yakınlarımıza  daha iyi olanaklarda daha kaliteli sağlık hizmeti vermek için  büyük bir özveri ile  çalışmaktayız” dedi.
Son Güncelleme: 13.10.2017 11:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81