Otomobillerde Kış Hazırlığı Nasıl Yapılır ?

Otomobillerde Kış Hazırlığı Nasıl Yapılır ?

05 Aralık 2017 Salı 17:12
Otomobillerde Kış Hazırlığı Nasıl Yapılır ?

 Araçlar ve sürücüler için zor bir dönem olan kış mevsimine karşı hazırlıklı olmak oluşabilecek zararın en aza indirilmesinde önemli rol oynamaktadır. Çoğu parçasını sıcak çalışması gereken araçlar kış mevsimlerinde oldukça zorluk çekerler. Araç motorları kış mevsimlerinde soğuk hava nedeniyle doğru çalışmakta zorluk çeker. Bu mevsimde tuzlama yapılan veya yağışlardan dolayı aşınan yollar da lastik ve araçta istenmeyen zararlara yol açabilir. Bütün fiat yedek parça konusunda sağlam ve bakımları zamanında yapılan bir aracınız olsa dahi kış bakımını yaptırmanız can ve mal güvenliğimiz için şarttır. Soğuk hava şartlarına karşı otomobillerde alınması gereken bazı önlemler şunlardır;

  • Kış Lastiği
  • Antifiriz
  • Cam Suyu
  • V Kayışı
  • Silecekler ve Su Fiskiyeleri
  • Elektrik Donanımları
  • Yağ Bakımı
  • Yakıt ve Hava Filtresi
  • Klima Sistemi
Kış Lastikleri Kış mevsiminde kesinlikle kış lastiği tercih edilmelidir. Dört mevsim olarak satılan lastikleri tercih etmemekte fayda var. Çünkü yazın sıcaklıkta bazı özelliklerini yitiren lastik kış mevsiminde görevini yerine getiremeyebilir. Bu riski almaktan sa yazın yazlık kışın kışlık lastik kullanmak gerekir. Kışlık lastiğin diş derinliği çok önemlidir. Uygun diş derinliği 3 mm’dir. Renault bir aracınız olduğunu varsayalım. Kışın en önemli renault yedek parça ürünlerinden biri de kışlık lastiklerdir. Antifriz ve Cam Suyu Antifiriz yaz kış kullanılması gereken bir üründür. Kışın ölçümleri kesinlikle yapılmalıdır. Cam sularında ise antifirizli cam suları tercih edilmeli ve cam suyu deposundaki suyun donmasına engel olunmalıdır. Cam suyu fıskiyeleri de zamanla kireçli sulardan dolayı tıkanabilir bu bakımdan kış aylarında zor durumda kalmamak için kontrolden geçirmekte fayda var. V Kayışı Yazın sıcaklıktan dolayı genişleyen V kayışı bu sebepten dolayı özelliğini kaybeder. Kış aylarına girmeden hemen önce kayış gerdirilmeli yada aşınmışsa değiştirilmelidir. Kışın artan havadaki nem ortamı aracın elektrik aksamlarında çeşitli arızalara neden olabilir. Akü kontrol edilmeli ve gerekirse değiştirilmelidir. Klima sistemleri de gözden geçirilmelidir. Yağ Bakımı ve Filtreler Yağ kontrolleri kesinlikle yapılmalı aracınızın bakımları zamanında yapılsa dahi kış aylarına girmeden tekrar bakılmalı gerekirse değiştirilmelidir. Hava filtreleri temizlenmeli ihtiyaca göre değiştirilmelidir. Yakıt filtreleri de gözden geçirilmelidir çünkü yakıt filtresinin içine girebilecek suyun donma riski vardır. Kışın araç kullanırken normalden daha dikkatli olunmalı ve hız sınırları kesinlikle aşılmamalıdır. leri için bizi takip etmeniz ve kazasız belasız güzel bir kış geçirmeniz dileğiyle.
Son Güncelleme: 06.12.2017 17:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81