Otellere 'güvenli turizm' sertifikası

Okan Grubu'na bağlı Ocean Turizm ile, Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Renhings Üniversitesi arasında 'güvenli turizm' protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde, Türkiye'de turistlerin gittiği tesisler denetlenerek 'güvenli turizm' sertifikası verilecek.

Otellere 'güvenli turizm' sertifikası

Okan Grubu'na bağlı Ocean Turizm ile, Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Renhings Üniversitesi arasında 'güvenli turizm' protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde, Türkiye'de turistlerin gittiği tesisler denetlenerek 'güvenli turizm' sertifikası verilecek.

15 Mayıs 2017 Pazartesi 21:43
Otellere 'güvenli turizm' sertifikası
Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan Renhings Üniversitesi ile Okan Grubu'na bağlı Ocean Turizm arasında, 'güvenli turizm' protokolü imzalandı. Protokole göre, Türkiye'de turistlerin gittiği tesisler denetlenerek sertifika verilecek. Renhings Üniversitesi Rektörü Vlademir Aleksandrovich Mau ile Ocean Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okan'ın imzaladığı protokol, sadece otelleri değil, acenteler, taşma şirketleri ve AVM'ler gibi, turistlerin kullandığı diğer işletmeleri de kapsayacak.
''MANUELLER HAZIRLANIYOR''
Konu ile ilgili olarak TurizmGüncel'e bilgi veren Oean Turizm Genel Müdürü Hakan Kasımoğlu, protokolün turistlere hizmet veren, başta oteller olmak üzere, tüm işletmeleri kapsadığını söyledi. Tesislere verilecek 'Güvenli Turizm' sertifikası ile ilgili manuellerin şu anda Rusya'da hazırlandığını kaydeden Kasımoğlu, ''Hayata geçirilen protokol tamamen uluslar arası standartlar içeriyor. Dolayısıyla sadece Rusya'da değil, diğer pazar ülkelerde de geçerli olacak. Söz konusu protokol, FİFA 2018'in emniyet ve güvenlik sistemlerini hazırlayan şirket tarafından oluşturuldu.'' dedi.
''SERTİFİKAYI ALMAK ZORUNLU DEĞİL ANCAK...''
Kasımoğlu, tesislerin bu sertifikayı almalarının zorunlu olup olmadığı şeklindeki sorumuza ise, ''Şu anda bu sertifikayı almalarının zorunlu olduğunu söyleyemem. Ancak ilerleyen dönemlerde bu sertifika oldukça önemli bir hale gelecek. Çünkü sertifikalar verildikten sonra 'güvenli turizm' bölgelerine ilişkin bir harita oluşacak. Tesisler ise,  sertifikayı aldıktan sonra veb sitelerinde bunu gösterecekler. Oteller için maddi bir yükümlülük doğsa da, tercih edilme oranları artacak.'' şeklinde konuştu. 
PROJE ANTAYA'A ANLATILDI
Protokol çerçevesinde Renhings Üniversitesi'nin yetkilendirdiği Volgograd Enstitüsü ile Ocean Turizm arasında uygulama ve bu standartlara uygun görülen tesislere sertifika verilmesi amacına yönelik Volgograd Enstitüsü yetkilileri Antalya’ya gelerek Ocean Turizm yetkilileri ile birlikte sosyal, kültürel ve eğitim amaçlı projeyi turizmin önde gelen isimlerine ve kuruluşlarına anlattılar.
''DAHA FAZLA RUS TURİST GELİR''
Moskova Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı Volgograd Enstitüsü yetkilisi Vlademir Shipulin projeyle ilgili olarak, ''Türkiye ile olan sıcak temasların devamlılığına ve Türk turizmi adına yapılacak olan bu program ile hali hazırda olan eksikliklerin giderilmesi yönünde gerekli uluslararası kriterlere ulaşıldığında daha fazla Rus misafirin artık Türkiye’ye geleceğini umut ediyorum.'' dedi.
''DÜNYADA BİR İLKİ TEMSİL EDİYORUZ''
Okan Grup ve Ocean Turizm  Yönetim kurulu başkanı Mehmet Okan ise, ''Bu doğru ve reel bir adım. Güvenli turizm sloganı ile yola çıkarak yaptığımız bu akademik anlaşma ile tüm dünyada bir örnek teşkil ediyoruz. Şöyle ki; Kurumsal kimlik ve koşullara uygun tesis ve kuruluşlarımıza, Moskova Renhings Üniversitesi, Volgograd Enstitüsü ve Ocean Turizm iş birliği ile sertifika verilecektir.'' ifadelerini kullandı.
 
Son Güncelleme: 15.05.2017 21:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81