ONLAR ÇOKLUKTAN BİZLER YOKLUKTAN

Barselona'nın kent meclisi, yeni bir kararla şehir merkezinde yeni otel açılmasını ve kapanacak olanların yerine de yenisinin yapılmasını yasakladı. Yatak arzının talepten fazla artmasından dert yanan Alanya’daki turizmciler de kararın bir an önce Türkiye’de de uygulanması gerektiğini vurguladı.

ONLAR ÇOKLUKTAN BİZLER YOKLUKTAN

Barselona'nın kent meclisi, yeni bir kararla şehir merkezinde yeni otel açılmasını ve kapanacak olanların yerine de yenisinin yapılmasını yasakladı. Yatak arzının talepten fazla artmasından dert yanan Alanya’daki turizmciler de kararın bir an önce Türkiye’de de uygulanması gerektiğini vurguladı.

01 Şubat 2017 Çarşamba 21:18
ONLAR ÇOKLUKTAN  BİZLER YOKLUKTAN
İspanya'nın Katalonya özerk bölgesinin başkenti olan Barselona'nın kent meclisi, yeni bir kararla şehir merkezinde yeni otel açılmasını ve kapanacak olanların yerine de yenisinin yapılmasını yasakladı. Meclis ayrıca merkez dışında yapılacak yeni oteller için de tüm zamanlar için toplam 11 bin yataklık üst sınır koydu, Airbnb gibi oda kiralama/paylaşım sitelerine de bir işlem üst sınırı getirilmesini kararlaştırdı.
 “Turizme karşı değiliz ama kurallara ihtiyacımız var” diyen bir meclis üyesi, kent halkını rahatsız eden aşırı turizme bazı engeller getirilmesinin ekonomiyi kötü etkilemeyeceğini söylüyor. Ancak Barselona'nın otelciler derneği aynı kanıda değil. Kent meclisinin kararına karşı çıkan turizm
dernekleri, yeni kararların kentin en önemli gelir kanallarından birini tıkamak olarak nitelendiriyor.
TÜRKİYE’DE DE UYGULANMALI
Antalya ve Alanya’da da turizmdeki krize rağmen artan yatak arzını değerlendiren turizmciler, "Mevcut yataklar dolmuyor, yenileri nasıl doldurulacak? Alanya'da 200 bin yatak var, 5 bin de bu yıl geliyor. Yatak arzı artık durdurulsun” şeklinde açıklamalarda bulunmuşlardı. Alanya’daki turizmciler Barselona’daki kısıtlamanın Türkiye genelinde de uygulanması geretiğini söyledi. TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, “Böyle bir kararın bir an önce Türkiye'de de alınması lazım. Şuanda ülkemizde 1.6 milyonun üzerinde yatak arzı var. Bu yatak arzını 12 ay bazında doldurabilmemiz için 60 milyonun üzerinde turist getirmemiz lazım. Ama bunu yapamıyoruz. En fazla yaptığımız 38 milyon. Oda transit geçişlerle birlikte.
ARZ – TALEP DENGESİ KORUNMALI
Barselona da İspanya'nın en çok yatak arzının bulunduğu yer. Onlar doğru bir karar almışlar. Bu işleri onlar profesyonelce yapıyorlar. Biz ise amatörce yapıyoruz. Arz talep dengesinin korunması ve fiyatların dengeli bir şekilde gitmesi için bir an önce Türkiye olarak bizim de bunu yasaklamamız lazım. 2015'e göre 2016 talebi düştü. 2016'ya göre 2017 talebi de düşüyor. Birçok operatör 2016'nın yüzde 30-40 altında kontratlarını yaptılar. Birçoğu da erken rezarvasyonları bekliyor. Şuanda onlar da yok denecek kadar az” diye konuştu.
YÖNETİCİLERİMİZ İNŞALLAH UYANIR
Kleopatra Otelciler Birliği Başkanı Servet Şakiroğlu de İspanya’daki kararın kesinlikle doğru ve yerinde olduğunu söyledi. Şakiroğlu, “Daha önce de İspanya'nın böyle bir durum başından geçmişti. Tatil bölgelerinde böyle bir karar almıştı. Bizim yatırımcılar ve idareciler yine otel ruhsatları ve teşvikleri vermeye devam ediyorlar. Sonuç olarak bu günlere geldik. Yatak arzı fazlalığı meydana geldi Türkiye'de. Aynı durum Barselona için de geçerli. Orası İspanya'nın en çok turist alan şehri. Burası da git gide betonlaştığı için cazibesini yavaş yavaş kaybettiği için oranın yerel yetkilileri böyle güzel bir karar aldılar. Darısı başımıza! İnşallah Türkiye'de de artık yöneticilerimiz uyanır, şapkalarını önlerine koyarlar ve bu kararı düşünerek böyle bir yola giderler” dedi.

Son Güncelleme: 01.02.2017 21:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81