Önemli destekler geliyor

Örtüaltı üretimin önemli merkezlerinden olan Alanya'yı da kapsayan tebliğle bitkisel üretim ve hayvancılık yapanlara önemli destekler geliyor.

Önemli destekler geliyor

Örtüaltı üretimin önemli merkezlerinden olan Alanya'yı da kapsayan tebliğle bitkisel üretim ve hayvancılık yapanlara önemli destekler geliyor.

24 Mart 2016 Perşembe 20:07
Önemli destekler geliyor
Örtüaltı üretimin önemli merkezlerinden olan Alanya'yı da kapsayan tebliğle bitkisel üretim ve hayvancılık yapanlara önemli destekler geliyor.

Sera modernizasyonu için düşük faizli yatırım ve işletme kullandırılması tebliği yayınlandı. Kararı değerlendiren Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, sera modernizasyonunda 100 bin TL'ye kadar kullandırılacak yatırım kredilerinde yüzde 100, işletme kredilerinde yüzde 50 faiz indirimi yapılacağını söyledi.

Alanya’nın örtü altı tarımın önemli bir merkezi olduğuna çeken Alanya Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Rüzgar, şunları kaydetti: "Bu karar kapsamında ilk kez sera modernizasyonuna düşük faizli kredi kullandırılacak. Buna göre sera modernizasyonunda 100 bin TL'ye kadar kullandırılacak yatırım kredilerinde yüzde 100, işletme kredilerinde yüzde 50 faiz indirimi yapılacak. 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli sayılacak tebliğ hükümleriyle üreticiler, 31 farklı üretim alanında düşük faizli kredi kullanabilecek. Kredi başvuruları T.C. Ziraat Bankası’na veya Tarım Kredi kooperatiflerine yapılacak. Ayrı ayrı veya tek ünite olarak toplam 500 metrekare ve üzeri örtüaltı alanında bitkisel üretim yapan üreticiler, örtüaltı kayıt sistemine kayıt olmaları durumunda düşük faizli yatırım ve işletme kredisinden yararlanabilecek" dedi.

HAYVANCILIK YAPANLARA DA DESTEK VAR  
Açıklamalarına devam eden Rüzgar şunları söyledi: "Hayvansal üretimle ilgili finanse edilen konular Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan tebliğ kapsamında damızlık süt sığırı, etçi ve kombine sığır, damızlık düve, büyükbaş hayvan, küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, yetiştiriciliği, küçükbaş hayvan besiciliği, arıcılık, kanatlı sektörü, kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliği, hindi besiciliği, su ürünleri yetiştiriciliği ve avcılığı, yaygın hayvansal üretim konularına ilişkin kredi kullandırılabilecek.

BİTKİSEL ÜRETİME DE KREDİ VERİLECEK
Bununla birlikte bitkisel üretimle ilgili birçok konu da tebliğ kapsamında bulunuyor. Tebliğe göre, kontrollü örtüaltı tarımı, yurt içi sertifikalı tohum, fide, fidan üretimi, yurt içinde üretilen sertifikalı tohum, fide, fidan kullanımı, süs bitkisi üretimi, iyi tarım uygulamaları, organik tarım faaliyetleri, yaygın bitkisel üretim, çok yıllık yem bitkisi üretimi, tarımsal mekanizasyon, modern basınçlı sulama, arazi alımı, tarımsal amaçlı kooperatiflerin uyguladıkları üretim projeleri, sözleşmeli üretim, lisanslı depoculuk yatırımları, stratejik bitkisel üretim, sera modernizasyonu, yenilenebilir enerji kaynakları yatırım ve işletme kredisi konularında kredi kullanılabilecek."
Son Güncelleme: 24.03.2016 20:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81