Öğretmenin eli öpülür

Öğretmenin eli öpülür

24 Kasım 2017 Cuma 20:45
Öğretmenin  eli öpülür
Alanya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Emekli Öğretmen Yaşar Balık, “Geleneğimizde anne, baba ve öğretmenin eli öpülür.  Öğretmen fedakâr insandır” diyerek öğretmenliğin önemine değindi. Başkan Yücel, ilkokul öğretmeni ziyaret ederek elini öptü. Polisler şehit meslektaşlarının öğretmen eşinin gününü görev yaptığı okulda kutladı. Okullar da çeşitli etkinliklerle kutlamalarda bulundu. 
 
 
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama törenlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Alanya Kültür Merkezi'nde devam eden törende konuşan Fevzi Alaettinoğlu Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Sevimlier, “Öğretmen öğrencinin gören gözü,  tutan eli olmalı. Öğretmen, öğrencinin kalbine insan sevgisini kafasına da bilgiyi yerleştirmelidir. Çocuğumu bilinçli büyüten anne, baba, kökleri geçmişte gözleri atide olacak öğretmenlere ihtiyaç vardır” dedi. Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er de, “Geçmişle gelecek arasındaki köprü öğretmenler sayesinde kurulur. O yüzden sırtınızdaki yük sandığınızdan ağır” diye konuştu. Emekli öğretmenler adına konuşan Yaşar Balık, “Eğitime önem veren toplumlar sürekli yükselmiştir. Güçlü devletler eğitimle olur. Geleneğimizde anne, baba ve öğretmenin eli öpülür.  Öğretmen fedakâr insandır” diyerek öğretmenliğin önemine değindi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin de gerçekleştirildiği programda şiir ve müzik dinletisi ile sona erdi. 
Son Güncelleme: 24.11.2017 20:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81