Öğrenicilere Kredi Olanakları

Öğrenicilere Kredi Olanakları

16 Kasım 2016 Çarşamba 12:19
Öğrenicilere Kredi Olanakları

Öğrenciliğin önemli noktalarından birisi ekonomik desteğin sağlanması konusu olmaktadır. Ailelerden alınan desteğin yeterli görülmediği zamanlarda eğitim harcamaları için kişilerin kredi çekmesi söz konusu olmaktadır. Özellikle yüksek lisans veya yurt dışı eğitim için çekilen kredinin ödenmesi konusunda yeterli yaptırımlar söz konusu olacaktır. kartına ihtiyaç duyulması konusunda ise bütçenin engellemelerine tabi olunabilmketedri. Kredi ve kredi kartı alımı ile ilgili olarak öğrencilerin kredi almaları oldukça zor olan bir durumdur. Bunun nedeni ise öğrencilerin genel bir gelirlerinin olmaması ve gelirlerinin gelir belgesi aracılığı ile ispatlanamamış olmasıdır. Öğrenciye kredi olanaklarını sağlayan bankalarda mutlaka belirli şartlara tabi olunmaktadır.


Bazı bankaların kredi kartı konusunda sorun çıkarmadan öğrenciye istedikleri limitler aralığında ödemelerini kolaylaştırmaları için verilen banka kartlarına sahiptirler. Bu şekli ile durumun aynı şekilde ilerlemesi Çin bankalar genel olarak belirli araştırmalar yaparlar. Öğrenicinin kredi kartı kullanım olanaklarına ve ödeme düzenine bakarak, kefil karşılığında ödeme yapma durumu da söz konusu olmaktadır. Kredi olanaklarına bakıldığı zaman kartı almanızda veya krediyi çekmenizde yardımcı olan kredi notunuzun iyi olması gereklidir. Bu anlamda aile fertlerinden birinden kefillikte istenmektedir. Bu şekli ile diğer tüm kredi çekimlerinde yapılan adımlar belirlenmiş olmaktadır.

Bankaların belirli kıstasları vardır. Öğrenciye kredi öğrencinin okumuş olduğu bölümü de göz önünde bulundurarak kredi seçeneklerine gidilmektedir. Çeşitli imkânların verilmesi ve oluşturulması konusunda ise tüm bankaların gelir ve gider tablolarını incelemeleri olağan bir durumdur. Eğer öğrencinin eğitim için aldığı bir kredi ise bu anlamda anne veya babadan birinin üzerinden teminat gerektiren bir belge ile kefillik alınması söz konusu olmaktadır. Kredi alımı için genellikle ise ziraat bankası özellikle yardımcı olmaktadır. Bu anlamda öğrenci burslarını da yine aynı banka gerçekleştirmektedir.

Son Güncelleme: 16.11.2016 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81