Muzcuların yüzü gülecek

Mesa Muz sarartma ve paketleme tesisi Alanya muz üreticilerinin yüzünü güldürecek.

Muzcuların yüzü gülecek

Mesa Muz sarartma ve paketleme tesisi Alanya muz üreticilerinin yüzünü güldürecek.

20 Ekim 2016 Perşembe 00:21
Muzcuların  yüzü gülecek
Mesa Muz sarartma ve paketleme tesisi Alanya muz üreticilerinin yüzünü güldürecek.

Mesa Muz sarartma, işleme, paketleme ve nakliyat tesisleri muz üreticilerine büyük kolaylık sağlayacak. Alanya Toptancı Hali içinde faaliyetlerini sürdüren işletme Mehmet Birer, Ümit Birer ve Sabri Evci tarafından Alanyalı muzcuların hizmetine sunuldu. İşletme sahipleri yeni tesislerini tanıtmak ve Alanya’da bu alanda gelinen noktayı göstermek amacıyla dün kahvaltılı bir toplantı düzenledi. Tesis içinde düzenlenen kahvaltıya Alanya Muz Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Güney ve yönetimi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar, Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu ve Hal komisyoncuları katıldı.
GÜNDE 50 TON MUZ
Tesis hakkında bilgi veren Mehmet Birer, “Tesisimiz en son teknoloji cihazlarla donatıldı. Günde 50 ton muzu paketliyoruz. 400 ton muzu alacak ise sarartma depolarımız mevcut. Alanya ve çevresindeki üreticilerinden muzu temin ediyoruz. Tesisimizde sarartıp paketlediğimiz ürünleri yurt içine pazarlıyoruz. Amacımız kapasitemiz daha da arttırmak “ dedi.  Alanya Muz Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Güney ise, “ Alanya’da son yıllarda yapılan yatırımlarla örtü altındaki muz üretimi önemli ölçüde arttı. Üretimde bir sorun yok; ancak sarartma, paketleme ve pazarlamada sorunlar yaşanıyor. İşte böyle tesislerin Alanya’da sayısının artması bu sorunları da ortadan kaldıracak. İşletme sahiplerine teşekkür ediyorum. Bu tür işletmelerin sayısının artması için elimizden gelen desteği vereceğiz” dedi.  
Son Güncelleme: 20.10.2016 00:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81