Turizmin başkenti olarak gösterilen Alanya, son yıllarda art arda yaşanan krizlerin ardından Muz Cumhuriyeti olma yolunda hızla ilerliyor.
İlk Muz Cumhuriyeti sözü de 1904 yılında ABD'li yazar O. Henry tarafından kullanmış. Yazar öyküsünde tek üretimi muz olan ülkede destekçilerine rüşvet hissesi dağıtarak ayakta duran diktatörlükte yaşananları anlatmış.
Ama Alanya'daki Muz Cumhuriyeti kelime anlamı olarak kullanılmıyor.
Tam tersi başta otelci olmak üzere, turizmciden esnafa, diş doktorundan simitçisine kadar artık herkes nerede boş arazi bulsa muz ekmeye başladı.
'Turizm öldü, yaşasın tarım’ sloganı ile hareket eden otelciler ne kadar boş arazileri varsa örtü altı muz üretimi için adeta yarışıyor. Diş doktoru bile muzcu oldu. Öyle küçük arazilerde değli bunlar, 20 ila 80 dönüm arazilerde yapılacak artık muzculuk.
Gerisini siz düşünün. Sadece muz değil ceviz, zeytin ve avakado da revaçta.
Turizm eğer böyle giderse daha çok kişinin otel ve dükkanına kilit vurup tarlasının başına gitmesi an meselesi.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81