Mülteciler her yerde

Mülteciler her yerde

29 Haziran 2017 Perşembe 23:01
Mülteciler  her yerde
Alanya ve çevre mahallelerde her geçen ay artan mülteciler tepkilere neden oluyor. En son Afgan mültecilerin küçük yaşta bir kız çocuğuna tacizde bulunması ise bardağı taşıran son damla oldu. Başta vatandaşlar olmak üzere turizm esnafı bu konuda oldukça endişeli.
 
TACİZCİLER AFGAN ÇIKTI
İncekum Plajı'nda küçük yaştaki bir kıza tacizde bulunduğu iddia edilen 5 mülteci vatandaşların ihbarı üzerine yakalanmıştı. Otelin güvenlik görevlileri tacizde bulunan gençlerden birini yakalarken, yakalanan 4 diğer genç ise İncekum Jandarma Karakolu’na götürülmüştü. Tacizci mülteci ise Afgan çıktı. Mültecilerin plajda Suriyeli olduklarını söyledikleri iddia edildi. ‘Küçük yaşta kız çocuğuna cinsel taciz’ suçlamasıyla Alanya Adliyesi'ne sevk edilen zanlı, tutuklanarak Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

SERALARDA ÇALIŞIYORLAR
07 Kasım 2014 tarihinde Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Suriyeli göçmenlerin Türkiye’ye kabul edilmesine ilişkin genelgenin Antalya’yı kapsamadığını söylemiş ve 'Biz Antalya'ya yasal yollarla gelenler hariç hiçbir Suriyeli göçmeni kabul etmiyoruz’ demişti. Bu genelgeye rağmen Alanya ve Antalya'nın birçok ilçesinde Suriyeli göçmenler başta sera olmak üzere her sektörde rahatlıkla çalışıyorlar. 1 yıl önce Elikesik'te çalıştığı tarlanın sahibinin eşini öldürerek cinayete bile karışan mülteciler vatandaşları tedirgin ediyor.

VATANDAŞ VE TURİZMCİ TEDİRGİN
Cinayet, hırsızlık ve taciz gibi olayların önüne bir an önce geçilmesini isteyen vatandaşlar ve turizmciler gereken önlemlerin alınmasını istediler. Gece sokağa bile çıkmaya korktuklarını söyleyen, hatta çocuklarının kaçırılma ihtimaline karşı artık apartman önüne bile bırakamadıklarını söyleyen aileler ne yapacaklarını bilemez hale geldiler. 
 
 
KALDIRIMDA KORNA ÇALIYORLAR
Vatandaş ile turizmcinin bir diğer şikayeti ise trafik ve kaldırım işgalleri konusunda. Gece yarısı eksozu açık motorların gürültüsü hat safhaya vardı. Kaldırımlar ise artık yürünmez halde. Kendini bilmez motosiklet sürücüleri olayı öyle bir boyuta getirdiler ki, kaldırımda önlerine çıkan yayalara yol vermeleri için korna çalar hale geldiler. 
Son Güncelleme: 29.06.2017 23:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81