Muhtarlar 3. kez zirvede buluştu

Antalya’daki 700 muhtar, Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Muhtarlar Zirvesi’nde buluştu.

Muhtarlar 3. kez zirvede buluştu

Antalya’daki 700 muhtar, Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Muhtarlar Zirvesi’nde buluştu.

25 Aralık 2016 Pazar 21:00
Muhtarlar 3. kez zirvede buluştu
3 yılda 1.5 milyarlık yatırım yaptıklarını anlatan Türel, sadece asfalta harcanan kaynağın 345 milyon lira olduğunu söyledi. Türel, Özel İdare döneminde köylerin alt yapısına yıllık ortalama 5 milyon lira yatırım yapılırken, bu rakamı 64 misli artırarak yıllık 322 milyon liraya çıkardıklarını aktardı.

Büyükşehir Belediyesi, Antalya’daki tüm muhtarları üçüncü kez kampa aldı. Antalya Muhtarlar Zirvesi’ne, Kaş’tan Gazipaşa’ya tüm mahallelerden yaklaşık 700 muhtar katıldı. Rixos Sungate Otel’de iki gün boyunca toplantıya katılan muhtarlar, belediye bürokratlarıyla değerlendirmelerde bulunarak projelerle ilgili fikir alışverişi yaptı, talep ve önerilerini iletti. Muhtarlara MUBİM sistemindeki değişiklikler ve gelişmeler de anlatıldı. Belediye hizmetlerinin anlatıldığı tanıtım filminin gösterilmesiyle başlayan toplantıda kürsüye çıkan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu üçüncüsü düzenlenen MUBİM toplantısının artık geleneksel hale geldiğini belirterek, bu tür toplantıların hizmet değerlendirmeleri açısından önemine değindi.
ÇAVUŞOĞLU: ANTALYA’YA AÇIK ÇEKİ VAR
Antalya’nın Ankara’daki kredisinin çok yüksek olduğunu belirten Çavuşoğlu, “Ankara’dan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Antalya’ya açık çeki var. Bu açık çeki bizim iyi değerlendirmemiz lazım. Çünkü Antalya’nın çok hizmete ihtiyacı var. Ve yapıyoruz da” dedi. Antalya ve ilçelerine verdikleri vaatlerin hepsini gerçekleştirmekte olduklarını ifade etti. Antalya’nın Kuzey Çevre Yolu ve Batı Çevre Yolu’nun bitmek üzere olduğunu hatırlatan Bakan Çavuşoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Antalya’nın her ilçesinde göletler yapıyoruz. Antalya’nın her bölgesinde barajlar yapıyoruz. Manavgat Çevre Yolu’nda dört tane köprülü kavşağın ihalesini yaptık. Manavgat’tan Beyşehir’e giden yolun tünelleri bitti. Hızlı tren projesini de tamamlandık. 4 aşamalı bir şekilde yine Antalya’dan, Akseki’den, Seydişehir’den, Konya’dan Aksaray’a, Aksaray’dan Kapadokya’ya, Kapadokya’dan Kayseri’ye kadar dört bölümlük, dört ayrı ihale yapacağız. Alanya çevre yolu inşaatı başladı. Gazipaşa-Mersin Anamur arasında viyadük ve tünelleri olan yolun ihalesine de çıktık.”
BİZ ÇALIŞIYORUZ ANTALYA KAZANIYOR
Antalya için gece gündüz ibadet eder gibi çalıştıklarını vurgulayan Başkan Menderes Türel, şunları kaydetti: “Bize uyku haram. Elbette biz bu göreve rahat etmek, keyif yapmak için gelmedik. Seçimlerden önce dedik ki biz başkaları gibi eğlenmeye gelmiyoruz. Bizden önce festivallerle belediye eğleniyordu, Antalya çalışıyordu. Dedik ki biz çalışacağız, Antalya halkı eğlenecek. Şimdi biz çalışıyoruz, Antalya kazanıyor. Hep beraber Antalya’da metropoliten belediye modeline geçtik. Bu önemli geçiş sürecini birlikte başarıyla yönettik. Birlikte, yatırım ve hizmet rekoru kırdık. 2 bin kilometreden 22 bin kilometrekareye neredeyse 10 misliden fazla artan bir coğrafyada hizmet etmeye başladık. Antalya’nın her tarafına hizmet götürmeye başladık. 20 bin kilometre deyip geçmeyin, İsrail’in yüzölçümü Antalya kadar. Ve biz 10 misli hizmet alanımızı genişletiyorken personel sayımızı artırmadık. Gazipaşa’dan Kaş’a, Elmalı’dan İbradı’ya kadar büyük bir sahanın sorumluluğunu üstlendik ve sizlerin de desteğiyle çok şükür, bu görevi yüzümüzün akıyla yerine getirdik.”
3 YILDA 1.5 MİLYARLIK YATIRIM
Göreve geldikten bu yana 909 mahallede 13 bin hizmeti yerine getirdiklerini anlatan Başkan Menderes Türel, şu bilgileri verdi: “111 adet çocuk oyun ve spor aletleri grubu kurduk, 117 okulun tamir ve tadilatını yaptık, 306 camiye 95 bin 790 metrekare halı döşedik, 1543 adet mezarlığın temizlik ve peyzajını yaptık. Kırsal bölgelerde 474 adet durak kurduk. 1420 kilometre sathi kaplama, 380 kilometre sıcak asfalt döktük. Çalışanına maaşını ödeyemeyen bir belediyeden yatırım yapabilen ve halkın sosyal ihtiyaçlarını karşılayan bir belediye haline geldik. 3 yılda yaptığımız yatırım tutarı 1.5 milyar TL oldu. Sadece asfalt dökmek için 3 yılda harcadığımız kaynak 345 milyon TL yapıyor. Büyükşehir yasasının nimetlerini hep birlikte görüyoruz. Daha önce özel idare döneminde içme suyu, sulama ve kanalizasyon için yıllık ortalama 5 milyon lira yatırım yapılırken bu rakamı 3 yılda 967 milyon liraya çıkardık. Yıllık 322 milyon liraya denk gelen bu rakam eski özel idare zamanına göre 64 kat daha fazla bir rakamı ifade ediyor. Kolay değil. Bu yatırımlarla Antalya’nın denizini kurtardık. Akseki'nin 40 yıldır çözülemeyen su sorunu çözdük. Susuzşahap muhtarımız burada. Susuzşahap’a su geldi artık, buranın ismini Suluşahap yapalım. Artık Susuzşahap’a bile su geldi.”
TOPTANCI HALLER BİRLEŞİYOR
İlçe ve köylere özel önem verdiklerini kaydeden Türel, ilk işlerinin 100’e yakın iş makinesi alıp, araç parkını güçlendirerek köyleri sıcak asfaltla buluşturmak olduğunu söyledi. “Köylerimiz bizim üretim alanlarımızdır” diyen Başkan Türel, artık turizme, tarıma, ticarete, esnafa destek için çalışan bir Büyükşehir olduğunu vurguladı.
Beldelerdeki küçük halleri birleştirip daha büyük toptancı haller inşa ettiklerini belirten Başkan Menderes Türel, “Sadece Alanya’ya 100 milyon liraya toptancı hal yapıyoruz. Bu rakam Alanya Belediyesi’nin bir senede yaptığı yatırımın iki mislidir” dedi.
KAVŞAK 2.5 YILDA BİTTİ
Seçimlerden önce 5 senede 19 kavşak sözü verdiklerini hatırlatan Başkan Menderes Türel, daha 5 sene dolmadan, 2.5 sene içinde Karayolları ile birlikte 26 kavşağı bitirdiklerini söyledi. Türel, Alanya’yı ilk kez katlı kavşaklarla buluşturacaklarını, 2 kavşak projesinin temel atma aşamasında olduğunu aktardı. Türel, “Manavgat'ta 6 Caddede inşaatımız devam ediyor, 2017 yılında da Alanya'da 4 Caddede iyileştirme ve güzelleştirme düzenleme çalışmaları yapacağız.”
ANTALYASPOR VE ALANYASPOR’A TAM DESTEK
Süper Lig'de Antalya'yı Antalyaspor ve Alanyaspor ile iki takımın temsil ettiğini dile getiren Türel, “Sporda başarı altyapıdan gelen yardım ve desteklerle olur. Antalyaspor tesislerini tamamladık ve 7 Ocak tarihinde Antalyaspor'a devredeceğiz. Antalyalılarımıza hayırlı olsun. Alanyaspor altyapı tesisleri için de çalışmalara başladık. Yer  tahsisleri tamamlanıyor, önümüzdeki günlerde protokoller yapılacak ve en kısa zamanda  projeleri tamamlayarak 2017 yılında temelini atacağız” dedi.

Son Güncelleme: 25.12.2016 22:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81