Ortaca Belediyesi kapalı kalan işletmelerden kira almayacak

ORTACA BELEDİYESİ KAPALI KALAN İŞLETMELERDEN KİRA ALMAYACAK

Ortaca Belediyesi kapalı kalan işletmelerden kira almayacak

ORTACA BELEDİYESİ KAPALI KALAN İŞLETMELERDEN KİRA ALMAYACAK

01 Nisan 2020 Çarşamba 20:16
Ortaca Belediyesi kapalı kalan işletmelerden kira almayacak

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Koronavirüs tedbirleri kapsamında belediyeye ait taşınmazlarda faaliyet gösteren kiracılardan iş yerleri tekrar açılıncaya kadar kira alınmayacağını bildirdi.

Esnafın yanında olduklarını belirten Başkan Uzundemir, şunları kaydetti: “Belediyemize ait taşınmazlarda kiracı olan işletmelere faaliyetlerin durdurulduğu süre boyunca kira bedeli tahakkuk ettirilmeyecek. Ayrıca bu süreler kadar sözleşme süresinin uzatılmasına karar verildi. Kamu kurumlarınca alınan ve alınacak tedbirler nedeniyle geçici olarak faaliyetleri durdurulan işyerleri arasında olmamakla birlikte koranavirüs pandemisi sebebiyle ekonomik olarak olumsuz etkilenen işyerlerinin kira sözleşmelerinden kaynaklanan borçlarının ödenmesinde değişen koşullar göz önüne alınarak, belediye alacaklarının ertelenmesi kararına vardık. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle iş yeri faaliyetlerini durduran Ortaca Belediyesi kiracılarından, faaliyetleri tekrar başlayana kadar kira alınmayacaktır. Kiracılarımızdan bu süre zarfında işçi çıkarmamalarını bekliyoruz. Dayanışma ile bu süreci birlikte atlatacağız."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81