Motosiklet Montunun Önemleri

Motosiklet Montunun Önemleri

13 Ağustos 2017 Pazar 20:41
Motosiklet Montunun Önemleri

Motosiklet kullanan çoğu insan bilir ki ekipman kullanmak oldukça önemlidir. Motosiklet ekipmanları arasında en önemlisi genellikle kask olarak bilinmektedir. Ancak motorcu montu da kask kadar önemlidir. Çünkü motosiklet montu boyun, omuz, sırt, bel bölgesini korumaktadır. Tüm bu bölgelerde yine sizin için hayati önem taşımaktadır. Tam bir koruma sağlanması için elbette kullanacağınız montun malzemesi ve iç yapısı önemlidir. Bu nedenle alırken de seçici davranmanız gerekmektedir. Motosiklet montu yapımında genellikle Curduro kumaşı tercih edilmektedir. Bu kumaş omuz ve sırt bölgesinde darbelere karşı korumayı sağlamaktadır. Aynı zamanda yere düştüğünüzde meydana gelecek olan sürtünmelere karşıda en az darbeyi almanızı sağlamaktadır. Elbet ki koruyucu yapısı nedeni ile biraz kalın olduğu için yazın pek tercih edilmeyebilir. Ancak kesinlikle kaskın kullanıldığı gibi motosiklet montunun da kullanılması gerekmektedir.

Ayrıca sadece kaza anlarından değil normal sürüşlerden de olmadan etkilenebilirsiniz. Gittiğiniz yüksek hızlarda rüzgârın vücuda çarpması ile herhangi bir koruma olmadığı için hasta olma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Aynı zaman kemik ve eklemleriniz içinde oldukça zararlıdır. Böylece hem motor sürüş keyfiniz hem de motor üstündeki performansınız azalacaktır.

Motosiklet montu Seçerken Dikkat Edilecekler


Motorunuz için ekipman almaya başladığınız da en çok özeni göstermeniz gerekenlerden birisi de motosiklet montudur. Çünkü motosiklet montu piyasada çok uygun fiyatlara ancak neredeyse hiç korumaya sahip olmayacak şekilde üretilmiş versiyonları da bulunmaktadır. Mont seçiminde her zaman dikkat edeceğiniz şeylerden birisi darbelerine karşı koruma oranının nasıl olduğu olmalıdır. Çünkü herhangi bir kaza anında darbe ve sürtünmelere karşı koruyucu yapısı ve kumaşı kaliteli olmalıdır. Ayrıca yaz ve kış için farklı türde montlar alabilirsiniz. Çünkü kış dönemlerinde sizi soğuktan korumak için destekli yapıda montlar bulunmaktadır. Yaz aylarında ise sıcaktan etkilenmemeniz için hava alabilen özel kumaştan yapılma montlar bulunmaktadır.

Kaliteli Motor Montu Nereden Alınır?

Birçok yerde motor montu bulmanız mümkündür. Ancak kaliteli olanını alabilmek için biraz detaycı davranmak gerekiyor. Bunun yerine linkine girerek motosiklet online aracılığı ile kendinize dilediğiniz montu uygun fiyata satın alabilirsiniz. 

Son Güncelleme: 14.08.2017 20:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81