Minik Özge en genç ampute sporcusu olacak

Minik Özge en genç ampute sporcusu olacak

15 Ağustos 2017 Salı 20:35
Minik Özge en genç  ampute sporcusu olacak
Antalya’da babası Ali İhsan Yıldırım'ın evinde yaptığı 150 TL’lik düzenekle yürümeyi öğrenen ve sol bacağı dizinin üstünden kesik olan 3,5 yaşındaki Özge Yıldırım, yeni protezinin takılmasının ardından evine dönerken, baba Ali İhsan Yıldırım’ın Özge’yi en genç ampute sporcusu yapmak istediğini söyledi.
Sol bacağı yanlış uygulanan iğneden dolayı 13 günlükken dizinin üstünden kesilen Özge Yıldırım, alüminyum doğrama ustası babası Ali İhsan Yıldırım'ın kendi yaptığı düzenekle 1 senede yürümeyi öğrenmişti. Baba Ali İhsan Yıldırım'ın çabasının Türkiye'nin gündemine gelmesiyle birlikte Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel devreye girerek İstanbul'da Özge için yeni bir protezin yapımı için söz vermişti. İstanbul'da 3 gün önce yeni protezi takılan Özge Yıldırım, 15 günlük eğitimin ardından Antalya'ya döndü. Maliyeti 14 bin TL olan yeni protez bacak, Özge'yi 35 kiloya kadar taşıması bekleniyor.
“BU YENİ PROTEZ SİLİKONLU ACITMIYOR VE YARA YAPMIYOR”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yardımlarıyla İstanbul’a gittiklerini söyleyen Baba Ali İhsan Yıldırım, “Şuan ki protezi öncekine göre çok daha güzel. Daha önceki protezi ayağında yara yapıyordu ve Özge’nin yürümesini engelliyordu, küçük geliyordu, boyu kısa geliyordu. Bu yeni protez silikonlu acıtmıyor ve yara yapmıyor. Boyu öncekine göre daha uzun, ayağı bükülebiliyor” dedi.
Yeni protezle Özge’nin daha yürümesini sağlayacaklarını ifade eden Baba Yıldırım, “Özge yeni proteziyle daha iyi yürüyecek. En azından merdivenleri çıkartabileceğiz. Benim niyetim Özge’nin en erken koşan Ampute çocuğu olarak tarihe geçmesi. O şekilde bir amacım var. 11 yaşında biri var İngiltere’de arkadaşlarıyla koşuyor. Bizde Özge’de bunu daha erkene çekmek için mücadele edeceğiz. O şekilde uğraşıyoruz” diye konuştu.
“TEKNOLOJİYLE ZORLUKLARI AŞMAYA ÇALIŞIYORUM”
Ayağı için her türlü çabayı sağladıklarını ancak netice alamadıklarını dile getiren Ali İhsan Yıldırım, “Teknolojiyle bu zorlukları aşmaya çalışıyorum. O şekilde aşmaya çalışacağız. Bu şekilde yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
“Bu saatten sonra koşması, merdivenleri çıkması için mücadele edeceğiz”
Spora başlaması için çok erken olduğunu dile getiren Baba Yıldırım, “Şuan öğretme aşamasındayız. Ayağı öğretme aşamasında olduğumuz için tam olarak ayağına adapte olmasını sağlayacağız. Bu da uzun bir süreç olacak. 3,5 yıldan beri Özge’nin yürümesi için çalıştık. Bu saatten sonra da koşması, merdivenleri bağımsız çıkması için mücadele edeceğiz. O şekilde mücadelemiz devam edecek” dedi.
“DÜNYA DA EN ERKEN KOŞABİLEN ÇOCUK OLABİLİR”
Doktorların Özge’nin protezi için komut alamadığını söylediğini dile getiren İhsan Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Özge’ye her şeyi göstererek yapabiliyoruz. Anlatarak değil de göstererek yapıyoruz. Bunun içinde önümüzdeki süreç ne kadar devam eder bilemiyoruz. Önümüzde bir örnek yok. Örnek olmadığı içinde iyi bir örnek Özge olabilir. Dünya da en erken koşabilen çocuk olabilir.”
 
Son Güncelleme: 15.08.2017 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81