Minik Efe, yaşam savaşını kaybetti

Alanya’da 4 yıldır lösemi tedavisi gören 10 yaşındaki Efe Güney, ilik nakli olmasına rağmen yaşam savaşını kaybetti. Efe Güney'in cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Minik Efe, yaşam savaşını kaybetti

Alanya’da 4 yıldır lösemi tedavisi gören 10 yaşındaki Efe Güney, ilik nakli olmasına rağmen yaşam savaşını kaybetti. Efe Güney'in cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 19:05
Minik Efe, yaşam  savaşını kaybetti
Sugözü Mahallesi'nde oturan 37 yaşındaki Ali ve 32 yaşındaki Esma Güney çiftinin oğulları Efe, 4 yıl önce lösemi şüphesiyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yapılan tahliller sonunda Efe'ye lösemi teşhisi konuldu. Aynı hastanede tedavisine başlanan Efe Güney'e 1 yıl ağız, 1 yıl da damar yolundan olmak üzere kemoterapi uygulandı. Tedaviye cevap veren Efe Güney, 2015 yılı şubat ayında hastalığı atlattığı gerekçesiyle kemoterapi sonlandırıldı.
UYGUN İLİK ARAYAN AİLENİN ÇABALARI SONUÇSUZ KALDI
Aradan geçen sürede durumu iyiye gittiği düşünülen Efe Güney'in, 2015 Ekim ayında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ndeki kontrollerinde hastalığının tekrar ettiği tespit edildi. Doktorlar Efe'nin sağlığına kavuşabilmesi için ilik naklinin şart olduğunu söyledi. Bunun üzerine aile Efe'yi Antalya'da özel bir hastaneye yatırırken, ona uygun ilik bulabilmek için de araştırmalara başladı. Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) ve kendileri de dahil olmak üzere akrabaları ve çevresindekilerden uygun ilik arayan ailenin çabaları sonuçsuz kaldı.
MART 2016'DA İLİK BULUNDU
Ulusal medyada konuya ilişkin haberlerin yer almasının ardından Mart 2016'da ilik bulundu. Türkiye ve Almanya'dan ilik bulunmasıyla tedavisine başlanan Efe'ye Antalya'daki özel bir hastanede geçen yıl mayıs ayında ilik nakli yapıldı. Nakil olduğu günden bu yana hastanede tedavisi süren Efe, önceki gün akşam yaşamını yitirdi.
MEMLEKETİ ALANYA’DA TOPRAĞA VERİLDİ 
4 yıllık lösemi savaşında yenik düşen Efe Güney'in cenazesi önceki gün memleketi Alanya'ya getirildi. Öğle vakti kılınan cenaze namazına ailesi ve akrabaları katıldı. Namazın ardından Efe'nin cenazesi, Cikcilli Mahallesi'ndeki Hacı Baba Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Son Güncelleme: 22.05.2017 19:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81