Mezarlara çirkin saldırı

Mezarlara çirkin saldırı

23 Ekim 2017 Pazartesi 08:54
Mezarlara çirkin saldırı
Alanya’nın Cikcilli Mahallesi’nde bulunan mezarlıkta vefat eden yakınlarına 3 ailenin kendi imkanlarıyla yaptığı mermer mezarlar kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından balyozlarla kırıldı. Acılı aileler bu durum karşısında gözyaşlarını tutamazken, yetkilerden yardım istedi.
 
Alanya'da yaşayan 3 aile Cikcilli Mezarlığı’nda vefat eden yakınlarının mezarlarını kendi imkanlarıyla mermer yaptı.  Ancak mezarlar son aşamaya geldiğinde dün gece saatlerinde olduğu tahmin edilen olayda kimliği belirsiz kişi ve kişiler tarafından balyozlarla kırıldı.  Sabah geldiklerinde büyük bir şok yaşayan aileye durumu yetkililere bildirdi. Polisin yaptığı çalışmalarda ise henüz şüphelinin izine rastlanmadı. 
“ÖZELLİKLE 3 MEZAR BALYOZLARLA KIRILMIŞ”
Kardeşini geçen sene kaybettiğini söyleyen Bülent Kurt, bir yıl aradan sonra kardeşinin mezarını kendi imkanlarıyla mermer yapma kararını aldıklarını söyledi. Kurt, ”Az çok bu işe elimiz yatkın ve eniştemin de bu konuda ustalığı var. Burada bir arkadaşımız daha var. Bu 3 ailenin mezarlığı beraber yapma kararı aldık. Nitekim de yapımına başladık ve son aşamasına geldik. Maalesef sabah manzara bizi şok etti. Özellikle 3 mezar balyozlarla kırılmış. Diğer bir mezara zarar verilmemiş” dedi. 
“BİRİLERİNİN EKMEĞİNE TAŞ MI KOYDUK!”
Birilerinin ekmeğine taş konuldu sanılarak böyle bir olay yaşandığını öne süren Kurt,” Biz gereken şikayet başvurumuzu yaptık ve mezarlık müdürü ile de konuştuk. Bu konuyla ilgileneceklerini düşünüyorum.  Ama şöyle de bir konu var. Tekrar mezarları yapmış olsak yarın aynısının yaşanmayacağını nereden bilelim. Bunu bize kim garantisini verecek. Şunu merak ediyorum. Bir insan mezardan ne ister. Yetkilileri acil sorunu çözmeye davet ediyorum. Burasının belli ki geceleri büyük bir sorunu var” diye konuştu. 
“ALLAH RIZASI İÇİN MEZARLARIN HALİNE BAKIN!”
17 yaşındaki oğlunu bir sene önce kaybeden ve mezarına yapılan bu çirkin saldırıdan dolayı göz yaşlarına hakim olamayan acılı baba Veysel Öz, bu rezilliği yetkilerinin görmesini isteyerek isyan etti. Mezar müdürünün ilgilenmediğini aktaran Öz, vatandaşın mağdur olduğunu söyledi. Öz,” Allah rızası için mezarların haline bakın. Siz bu sorunların üstesinden gelemiyorsanız,  hakkımı helal etmiyorum. Olayın kimin yaptığı bile belli değil. Güvenlik kamerası yok, güvenlik görevlisi de yok” şeklinde konuştu. 
“BU MEZARLIKTA HER TÜRLÜ PİSLİK VAR”
Mezarlıkta uyuşturucu kullanımı ve fuhuş gibi her türlü pisliğin olduğundan bahseden Öz,” Artık yeter. Acım çok taze ve bir de bunun gibi üzücü bir olayla karşılaşıyorum. Mezarlığın suyu hadi yok. Vatandaş hep mağdur, bir an önce buna bir çare bulunmasını istiyorum” dedi.
 
Son Güncelleme: 22.10.2017 19:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81