Memleket ezgileri esti

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), “Bir Sevdadır Türküler” isimli Türk Halk Müziği konseri düzenledi

Memleket ezgileri esti

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), “Bir Sevdadır Türküler” isimli Türk Halk Müziği konseri düzenledi

16 Nisan 2017 Pazar 22:55
Memleket ezgileri esti
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), bilimsel ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra kültürel etkinlikler düzenlemeye de tüm hızıyla devam ediyor. Bu doğrultuda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve Gaziantep Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Kültür Müdürlüğü Müzik Topluluğu iş birliği ile “Bir Sevdadır Türküler” isimli Türk Halk Müziği konseri düzenlendi.
ALKÜ İşletme Fakültesi Konferans Salonunda tertip edilen konsere ev sahibi olarak katılan Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın yanı sıra ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Emin Sönmez, ALKÜ ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yıldırım, Gaziantep Üniversitesi Kültür Müdürü Mustafa Arslan, ALKÜ akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile birlikte organizasyon heyetinde bulunan ve aynı zamanda programın sunuculuğunu da üstlenen ALTSO Turizm MYO Öğretim Görevlisi Bilgin Kandemir’in türkülere dair bilgilerle akıcı bir sunum yaptığı konserde farklı yörelere ait türküler söylendi. Yoğun bir ilgiyle izlenen programda halk danslarının kısa gösterileri de büyük beğeni topladı. Zaman zaman hüzünlendiren zaman zaman neşelendiren türküler ile dinleyenler Kazakistan’dan Azerbaycan’a, Erzurum’dan Gaziantepe’e ve Maraş’a, Karadeniz’den Ege’ye keyifli bir yolculuk gerçekleştirdi.
Sınavlarının ardından moral ve motivasyon kazanan ALKÜ’lü öğrencilerin eğlenceli görüntüler de sergilediği konserin sonunda kısa bir konuşma gerçekleştiren Rektör Pınarbaşı bu tür konserlerin devam edeceğini belirterek, “Gaziantep Üniversitesi Kültür Müdürlüğü ve Devlet Konservatuarı’nın çok kaliteli ekipleri var. Konserin kalitesinden de anlayacağınız üzere burada bizlere konseri sunan arkadaşlarımızın hepsi öğretim görevlisi. Ben şahsım ve üniversitem adına teşriflerinden dolayı hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Görüldüğü kadarıyla çok sevdiniz onları. İnşallah bundan sonraki zamanlarda da kendilerini tekrar aramızda görmek istiyoruz. Ayrıca, ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu’na ve halayları ile konsere renk katan ALTSO Turizm MYO öğrencilerimize bu organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Konserin sonunda Rektör Pınarbaşı konuklarına ALKÜ çinisi takdim etti.
Son Güncelleme: 16.04.2017 22:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81