Mecliste 'Ankara İrtibat Ofisi' tartışması

Mecliste 'Ankara İrtibat Ofisi' tartışması

25 Temmuz 2017 Salı 23:26
Mecliste 'Ankara İrtibat Ofisi' tartışması
ALTSO Meclisi'nde konuşan Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meclis Üyesi Hasan Yüksekkaya, Oda Yönetim Kurulu'na Ankara'da İrtibat Ofisi ve Turizm Meslek Yüksek Okulu'na ilişkin bazı sorular yöneltti ve bu soruların Ağustos ayındaki mecliste yanıtının meclis üyelerine verilmesini istedi. Yüksekkaya, "Odamız adına hiç bir bağı olmayan ALTSO adına oda üyelerine ve Alanyamıza hizmet verdiği söylenen Ankara İrtibat Bürosu'na ilişkin yapılan harcamaların ve verilen hizmetlerin meclisimiz adına Oda Yönetimi'nden talep ediyorum. Ankara İrtibat Ofisi'nin mevcut Dernek Yönetimi ve üyeleri kimlerdir? Ankara İrtibat Ofisi, kurulduğu günden buyana oda bütçesinden ne kadar kaynak aktarılmıştır? Ankara İrtibat Ofisi'ne aktarılan kaynak hangi bütçeden aktarılmıştır? Ankara İrtibat Ofisi, bugüne kadar kaç oda üyesine hizmet vermiştir, bu hizmet nelerdir? Ankara İrtibat Bürosu, oda üyesi olmayan kaç kişiye hizmet vermiştir ve bu hizmetler nelerdir? Ankara İrtibat Bürosu kurulduğu günden buyana Alanya yararına sonuçlandırdığı somut bir proje var mıdır? Ankara İrtibat Bürosu, her zaman ALTSO Yönetimi'nin iftiharla söz ettiği bir projedir. Bu projeyle ilgili giderlerin ve verilen hizmetlerin kamuoyuna açıklanmasını istiyorum" dedi. 
'HİÇ BİR TALEBE YANIT ALAMADIK'
Yüksekkaya sözlerini şöyle sürdürdü:"Odamız tarafından yaptırılan ALTSO Turizm Meslek Yüksekokulu'nun yapılmasından dolayı yaptıranlara ve katkısı bulunanlara geçen mecliste teşekkür etmiştim. Okulla ilgili yapılan harcamalara ilişkin de meclis üyelerinin bilgilendirilmelerini istiyorum. ALTSO Meslek Yüksekokulu'nun planlanan yapım maliyeti nedir? Oda bütçesinden şuana kadar ne kadar miktarda bir harcama yapılmıştır? ALTSO'nun dışından ne kadar akdi ve nakdi katkı sağlanmıştır? Şuana kadar yapılan işlerle ilgili kimlere ne kadar borç vardır. Okulun yapım aşamasında nasıl bir ihale ve alım yöntemi uygulanmıştır? Yapılan alımlarda oda menfaatleri dikkate alınmış mıdır? Yapılan işler öncesinde ve yapılan harcamalar öncesinde meclis üyeleri niçin bilglendirilmemiştir? Daha önce buna benzer meclisten bir çok taleplerimiz olmuştur. Bunların hiç birisine yanıt alamadık, Meclis Başkanlığı'nın bu konularda soruların yanıtının ivedilikle sunulmasını talep ediyorum" diye konuştu. 
"PARAM HELAL OLSUN"
Yüksekkaya'nın, Ankara İrtibat Ofisi'ne ilişkin sözleri üzerine söz alan Taylan Gündeşlioğlu, "Ben Finlandiya'da iken annem beyin kanaması geçirdi. Sağolsun kimseyi arayamadım, gece olduğu için. Annem de bir tanedir, Allah şifa versin. ALTSO Ankara İrtibat Ofisi'ndeki Mustafa Bey'i aradım, hastaneye vardığımda Mustafa Bey, Ankara'da yoğum bakımda yatan annem ile ilgileniyordu. Bu konuda birazcık yanıt olabildiyse iyidir. Eğer benim cebimden çıkan para Ankara İrtibat Ofisi'ne harcanıyorsa, sonuna kadar da helal olsun" diye yanıt verdi. 
'ANKARA OFİSİ ÜYELERİN BİR ELİ, BİR GÖZÜDÜR'
ALTSO Meclis Başkan Vekili Mustafa Irmak, "Ankara İrtibat Bürosu'nun verdiği hizmetlerden ben de yararlandım ve o hizmetlerden de oldukça mutlu oldum. Keşke Ankara'daki İrtibat Bürosu, bizim dönemimizde değil, daha önceki yıllarda açılsaydı da o hizmetlerden yararlansaydık" derken, Meclis Üyesi Özcan Şafak Mavili, "ALTSO Başkanımız Mehmet Şahin'in söz verip, Ankara'da açtığı İrtibat Bürosu çok faydalı. Ankara İrtibat Bürosu, Alanya'dan Ankara'ya giden her üyemizin ve her vatandaşımızın bir eli, bir gözüdür. Herkesin derdine İrtibat Bürosu'nda çözüm üretiliyor. Keşke 10 yıl önce İrtibat Bürosu'nu Ankara'da hizmete açsaydık, ne güzel olurdu" dedi. 
 
Son Güncelleme: 25.07.2017 23:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81