Makyajın Cilde Zararları ve Melandor

Makyajın Cilde Zararları ve Melandor

27 Mart 2017 Pazartesi 20:42
Makyajın Cilde Zararları ve Melandor

Güzelleşmek uğruna geçmişten bugüne kadar uygulanan çok fazla yöntem bulunmaktadır ve bunlardan bir tanesi de makyaj uygulamasıdır. Güzelleşmek adına yapılan bu işlem aslında var olan güzelliğe gölge düşürmektedir. Tabi ki doğru uygulanmadığı takdirde zarar vermektedir. Özellikle kapatıcı ve fondöten kullanılması ciltteki tüm gözenekleri kapayarak cildin hava almasını engellemektedir. Hava alamayan cikt oksijensiz kaldığı için her türlü problemde oluşabilmektedir ki bunların en basiti akne ve sivilce oluşumudur. Çoğunlukla da leke oluşumuna neden olmakta ve kimi zaman ise kahve rengi leke oluşturmaktadır. Özellikle kahve rengi lekeler için kullanılmaktadır ki kahve rengi renk değişimi çok fazla rahatsızlık vermektedir. Tüm bunlara neden olan yanlış ve devamlı ve yoğun yapılan makyaj uygulamaları sonrasında cilt kanserine kadar yakalanma ihtimali bulunmaktadır. Diyelim ki iltihaplı sivilce probleminiz var ve siz hala makyaj yapmaya devam ediyorsunuz. Üstelik fırça kullanıyor ve her kullanımdan sonra yıkamıyorsunuz. Bunun sonucunda ciltteki mikroplar fırçada yer etmeye başlayacak ve o fırçayı her kullandığınızda aynı sorunları cildinizde tekrar yaşayacaksınız. Lekeleri melandor leke kremi ile çözebilirsiniz ama sürekli bu problem ile karşılaşma sonucunda cikdiniz daha çok yıpranacaktır. Yukarıda bahsettiğimiz yanlış uygulamalardan biri budur ve aslında çok dikkat edilmelidir. Güzelleşmek isterken zaten var olan güzelliğinize daha çok zarar vermekten başka bir şey yapmamış olacaksınız.



Melandor Kullanımı



2 farklı ürün olarak üretimi yapılmış olan melandor hem cilt beyazlatıcı hem de leke kremi olarak üretilmiştir. İkisinin de kullanımı aynı olsa da iki paketi birden alıp melandor kullanımı yapmak isterseniz o zaman dikkat etmeniz gereken noktalar olacaktır. Öncelikle ikisi bir kullanılacağı için mutlaka birini sabah diğerini akşam kullanmanız gerekecektir. Bu da sabah uygulama yapacağınız için kapatıcı ve ya fondöten kullanmamanız gerektiği anlamına gelmektedir. Kullanım yapmadan önce cildinizi saf su ile temizlemeniz gerekmektedir. Mümkünse bunu ılık su ile yapmanızı öneririz. Devamında sabahları kullanmanızı öneririz. Sorunlu bölgeye masaj yaparak yedirmelisiniz. Ve sonrasında yıkamamalısınız. Üzerine makyaj uygulaması yapmamalısınız. Akşam yatmadan önce ise cildinizi gene aynı şekilde ılık su ile iyice yıkamanız gerekmektedir. Ve bu sefer melandor leke kremi kullanmalısınız. Masaj yaparak kremi sorunlu bölgeye yedirmelisiniz. Her bir masaj uygulaması 15 dakika dairesel hareketler ile çok bastırmadan hafif hareketler ile uygulamalısınız. Masaj cildin kan akışını sağlayacağı için çok önemlidir. Gece kremleri kullanıyor iseniz bu dönemde kullanmamanızı öneririz. Sadece temizlik aşamasında dilerseniz cildinize uygun tonik kullanabilirsiniz. Bunun dışında kullanacağınız ve ya kullandığınız her ürünü bir süre kenara bırakmanızda fayda bulunmaktadır. Hem doğru sonuç hem de kaliteli cilt için bunlara dikkat etmelisiniz.

Son Güncelleme: 27.03.2017 20:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81