Kuyumcuyu soydular

Kuyumcunun dış kapısıdaki sigortayı gevşeten hırsızlar camı kırıp vitrindeki 5 bin TL değerinde 2 kg gümüşü çaldılar

Kuyumcuyu soydular

Kuyumcunun dış kapısıdaki sigortayı gevşeten hırsızlar camı kırıp vitrindeki 5 bin TL değerinde 2 kg gümüşü çaldılar

24 Nisan 2017 Pazartesi 20:53
Kuyumcuyu soydular
Manavgat’ta bir kuyumcuya gelen kar maskeli soyguncular, önce kuyumcunun kapısında bulunan sigortayı gevşetip güvenlik kameralarını devredışı bıraktı. Ardından camı kıran soyguncular vitrinde 5 bin TL değerindeki 2 kilogram gümüşü alıp kayıplara karıştı.
Olay Yukarı Hisar Mahallesi Şelale Caddesi üzerinde bulunan Mustafa Çelik’e ait Talya Kuyumda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre gece 03.00 sıralarında motosikletle iş yerinin önüne gelen maskeli 2 soyguncu, iş yerinin bulunduğu caddede uzun süre gidip gelerek etrafı kolaçan etti. Ardından iş yeri kamerasının enerji aldığı elektrik panosundaki sigortaları sökerek elektriği kesen hırsızlar camı sert bir cisimle kırarak soygunu gerçekleştirdi. Hırsızlar vitrinde bulunan 5 bin TL değerindeki 2 kilogram gümüşü alarak kayıplara karıştı.
Soyguncuların iş yerine motosikletle gelmeleri ve caddeyi kolaçan etmek amacıyla kaldırımda gidip gelmeleri diğer iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken iş yeri sahibi Mustafa Çelik, güvenlik güçlerinin olaya geç müdahale ettiklerini iddia etti. İş yerinin önüne gelen soyguncuların uzun süre etrafı kolaçan ettikten sonra saat 03.03’te camı kırmaya başladığını belirten Çelik “İş yerimizin üst katında oturan bayan camın kırılma sesi üzerine 155’i arayarak durumu bildiriyor. 10 dakika sonra kimse gelmeyince yine arıyor. Saat 03.17’de beni aradılar ve ben polisler gelmeden iş yerine geldim. Manavgat’ın en uzak bölgesinden gecenin o saatinde trafiğin hiç olmadığı bir sırada polisin en geç 5 dakikada olay yerinde olması gerekirken 20 dakikada ancak geliyor. Belki de zamanında gelmiş olsalar ya soyguncuları işbaşında yakalayacak ya da soyguncular soygunu gerçekleştiremeden kaçacaklardı. İş yerimizin vitrininde bulunan ve piyasa değeri yaklaşık 5 bin dolar olan 2 kilo gümüşü çalmışlar” diye konuştu.

Son Güncelleme: 24.04.2017 20:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81