Kurumsal Müşteriler İçin Google Reklamları

Kurumsal Müşteriler İçin Google Reklamları

15 Kasım 2017 Çarşamba 12:52
Kurumsal Müşteriler İçin Google Reklamları

Dünyanın en büyük arama motoru olan google, arama sonuçlarını birkaç farklı türde sıralar. Bu sıralama ürün veya hizmetlerini daha büyük kitlelere ulaştırmak isteyen kurumlar için çok büyük önem taşır. Google tarafından sitede yapılan analizler sonucunda sunulan doğal sonuçların yanı sıra, google reklam ve görseller de sonuçlar arasında yer alır. Sonuçlar sıralandığında google reklamları sayfanın en üstünde yer alır. Birkaç satır reklamın ardından doğal sonuçlar sıralanmaya başlar. Sayfanın üstünde ayrıca arama ile ilgili görseller de çıkar.



Google Arama Sonuçlarında Kurumsal Firmalar Neye Göre Sıralanır?

Doğal sonuçların sıralaması sitelerin seo başarısı ile ilgilidir. Site iyi tasarlanmış ve ziyaretçilerin taleplerine hızlıca cevap verebilen bir site ise arama sonuçlarında da üst sıralarda çıkar. Bunun için google bir ödeme talep etmez. Bunun yanı sıra belli bir ürün veya hizmet sunan kurumsal firmalar google tarafından yapılan bu doğal sıralamanın dışına çıkarak ilk sıralarda çıkmak için hizmetinden yararlanırlar. Sayfanın en üst bölümünde yer alan google reklamları bölümündeki genelde 3 reklam sıralanır. Buradaki sıralama ise genelde açık artırma usulü ile olur. Tıklama başına en çok ödeme yapmayı taahhüt eden firmalar genelde ilk 3 içinde yer alırlar. Diğer firmalar bazen sayfanın altında, bazen de sonraki sayfalarda sıralanırlar.



Kurumsal Firmalar İçin Google Reklam Seçenekleri Nelerdir?






Google arama motoruna girip aradığınız ürün veya hizmeti yazdığınızda, sizin yazdığınız kelime veya kelime öbeği ile ilgili sonuçları sunan google reklam seçeneği herkes tarafından bilinen bir hizmettir. Bunun yanı sıra, google reklamları arasında önemli yer tutan bir başka seçenek de görüntülü reklam seçeneğidir. Bu reklam hizmetinden yararlanarak potansiyel müşterilerin ziyaret ettiği haber siteleri veya bloglardaki reklam alanlarında görseller yayınlamak mümkündür.



Kurumsal Firmalar Google'da Nasıl Reklam Verebilir?

Sattığı ürün veya hizmeti google reklamları aracılığıyla tanıtmak isteyen kurumsal firmalar bu konuda bilgi sahibi değillerse mutlaka dışardan destek almalıdırlar. Reklam konusunda uzmanlaşmış ajanslardan google reklam konusunda hizmet alabilmenin farklı seçenekleri vardır. Bu ajansların bir kısmı belli bir komisyon ile hizmet verirken, diğer kısmı ise her ay belli bir bedel karşılığında hizmet verirler. Planlanan aylık reklam harcaması ve hizmet bedelleri için işe başlamadan önce görüşmeler yapmak ve bu görüşmeleri bir sözleşme ile sonuçlandırmak en doğru yoldur. Detaylı bilgiler ve çalışma şekilleri konusunda bilgi almak için her zaman birkaç farklı ajans ile görüşmekte fayda vardır.

Son Güncelleme: 16.11.2017 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81