Kurallara uymayana ağır cezalar yolda!

Kurallara uymayana ağır cezalar yolda!

17 Ağustos 2017 Perşembe 20:28
Kurallara uymayana  ağır cezalar yolda!
Alanya Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli sahilleri sıkı denetleyerek, çevre kirliliği ve mavi kart ile ilgili yasalara uymayanlara 28 bin 608 TL. İdari para cezası uyguladı.
 
Denizlerin ve çevrenin korunması amacıyla çıkartılmış olan 2872 Sayılı Çevre Kanununa istinaden, 26.09.2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanarak yürürlüğe giren Gemi Atık Takip Sistemleri (GATS) uygulama genelgesi kapsamında; 05 Ağustos 2011 tarihinden itibaren Muğla il sınırları içerisinde, 03 Temmuz 2012 tarihinden itibaren de Antalya il sınırları içerisinde faaliyet gösteren bütün gemi/teknelerin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’nden ‘Mavi Kart’ temin ederek atıklarını lisanslı atık alım tesislerine vererek mavi kartlarına işletmekle yükümlü oldukları bildirilmişti. Bu kapsamda yasalara uymayanlara Alanya Sahil Güvenlik Komutanlığı 28.608 TL. İdari para cezası uyguladı.
İLÇEMİZDE 2 ADET ATIK ALIM TESİSİ BULUNMAKTA
İlçemiz sınırları içerisinde Alanya Balıkçı Barınağında ve Alanya Yat Limanında lisanslı 2 adet atık alım tesisi bulunmaktadır. Atık alım tesisi haftanın 7 günü 08.00-20.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. İlçemizde görev yapan TCSG-92 Komutanlığı ve SAGET-18 Komutanlığı personeli çevre kirliliği ve mavi kart denetimlerini arttırmış olup, yapılan denetim ve kontroller sonucunda 2017 yılı içerisinde deniz kirliliğine sebebiyet veren gemi/teknelere toplamda 28.608 TL. İdari para cezası uyguladı. Çevreyi kirleten gemi/tekne kaptanları hakkında Türk Ceza Kanunu 181-182 maddeleri gereği haklarında iki aydan iki yıla kadar hapis cezası istemiyle Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk işlemi uygulayan TCSG-92 Komutanlığı ve SAGET-18 Komutanlığı personeli ilerleyen dönemlerde de denetim ve kontroller daha sıkı bir şekilde gerçekleştireceklerini belirterek, denizlerimizin ve çevremizin korunmasına gerekli özen göstereceklerini söylediler.
 
Son Güncelleme: 17.08.2017 20:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81