Krizden çıkış önerisi: 'Komşunu da al gel'

Turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik 'Komşunu al gel' kampanyası başlattı.

Krizden çıkış önerisi: 'Komşunu da al gel'

Turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik 'Komşunu al gel' kampanyası başlattı.

02 Şubat 2017 Perşembe 21:00
 Krizden çıkış önerisi:  'Komşunu da al gel'


Erdoğan, kısa vadede 50 milyar dolarlık, ardından da 86 milyar dolarlık turizm geliri hedeflediklerini belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Turizm Sektör Temsilcileriyle Buluşma" programında sektör temsilcileriyle bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de de turizm kültürünün giderek yaygınlaştığının görüldüğünü, ara tatillerde de vatandaşların turizm noktasında nasıl bir hareketlilik içinde bulunduğunun ortaya çıktığını belirtti.
İLK ETAPTA 8 MİLYON TURİST ARTIŞI
Bu durumun kendilerini ayrıca sevindirdiğini anlatan Erdoğan, "Tüm bunlar sektörün geleceği için umutlu olmamızı sağlayan hususlardır. Elbette bu imkanları değerlendirmenin yolu, yeni stratejiler geliştirmekten, yollar, yöntemler, araçlar bulmaktan, kampanyalar düzenlemekten geçiyor. İlk etapta turist sayısını 8 milyon artırarak, işe başlamak niyetindeyiz. Bunda kararlıyız. Bu adımı hep birlikte atmamız lazım." ifadelerini kullandı.
KOMŞUNU DA AL GEL KAMPANYASI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için de Kültür ve Turizm Bakanlığının bizzat kendisinin himayesinde sektörle işbirliği içinde bir kampanya başlattığını açıkladı.
Halen yurt dışında yaşayan 5 milyon Türk vatandaşının bulunduğunu aktaran Erdoğan, bir süre yurt dışında yaşadıktan sonra Türkiye'ye dönerek, hayatını Türkiye'de sürdüren ancak yurt dışıyla bağlantıları halen devam eden 3,5 milyon vatandaşın da olduğunu kaydetti.
Her yıl ülkelerine sıla-i rahim için gelen vatandaşların bu güzel geleneğinin fevkalade değerli olduğunu ve mutlaka devam etmesi gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" isimli şiirinin "Memleket isterim, gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun, kuşların, çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim, ne başta dert, ne gönülde hasret olsun, memleket isterim yaşamak sevmek gibi gönülden olsun." dizelerini hatırlattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın neresine giderse gitsin hiçbir vatandaşın, Türkiye ile bağını bu yüzden kopartmadığını ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti:
"Biz, yurt dışındaki vatandaşlarımızın tamamını aynı zamanda ülkemizin fahri turizm elçileri olarak da görüyoruz. Bunun için yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı sıla-i rahim ziyaretine ilave olarak aileleriyle birlikte ülkemizde tatil yapmaya davet ediyorum. Baba ocağına gelen, akrabalarını ziyaret eden vatandaşlarımız, izinlerinden en azından bir haftasını da 'Türkiye evimiz, vatanımızı tanıyalım' anlayışıyla turizme ayırmalıdır. Tabii vatandaşlarımızdan sadece kendileri gelmekle kalmayıp, yaşadıkları ülkelerdeki komşularını, dostlarını, arkadaşlarını da ülkemize davet etmelerini istiyorum. İşte bu sebeple yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik olarak 'Komşunu Al Gel Kampanyası'nı başlatıyoruz.
Türkiye, yurt dışındaki vatandaşlarımızın çevrelerindeki herkese 'Türkiye, dünyanın en misafirperver ülkesidir, tatil için siz de gelin' demelerini sağlayacak güzelliklere ziyadesiyle sahiptir. Vatandaşlarımızın hepsi de, ülkemize getirdiği komşusuna, dostuna, arkadaşına mahcup olmayacağına ben inanıyorum, bundan kimsenin şüphesi olmasın."
Son Güncelleme: 02.02.2017 21:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81