KRİZ RANDEVUSU

2015 ve 2016 yıllarında krizlerin arka arkaya geldiğini belirten ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, krizlerden en çok Alanya'nın etkilendiğini söyledi. Şahin, krizlerin etkisini azaltmak için turizmi çeşitlendirmek gerektiğine işaret etti. Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Kerim Yılmaz ise, Alanya'nın tanıtım konusunda çok duyarsız olduğunu ifade etti.

KRİZ RANDEVUSU

2015 ve 2016 yıllarında krizlerin arka arkaya geldiğini belirten ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, krizlerden en çok Alanya'nın etkilendiğini söyledi. Şahin, krizlerin etkisini azaltmak için turizmi çeşitlendirmek gerektiğine işaret etti. Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Kerim Yılmaz ise, Alanya'nın tanıtım konusunda çok duyarsız olduğunu ifade etti.

24 Ocak 2017 Salı 23:05
KRİZ RANDEVUSU
Yılın ilk Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Aylık Olağan Meclis Toplantısı dün gerçekleştirildi. Odanın meclis salonundaki toplantıda ALTSO'nun yönetim kurulu faaliyetleri hakkında bilgiler veren Başkan Mehmet Şahin, 2016'da kötü bir sezon geçirildiğini hatırlattı. Şahin, "Bu süreçte üzerimize düşeni yapmaya çalıştık ve bunun bir kısmını gerçekleştirdik. Avrupa'da da bir kriz vardı. Bunun etkilerini azaltmak için turizmi çeşitlendirmek gerekiyor. ALTSO lokomotif oldu. Alanya 30 metrekarelik bir standda tanıtılıyordu. Şimdi Alanya daha büyük standlarda tanıtılıyor ama bu yetmez. Alışkanlıklar hemen değiştirilmiyor. 15 Temmuz'da hain darbe girişimi yaşandı. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan dönemdeyiz. Ciddi bir ekonomik krizden geçiyoruz. Bu krizden en çok Alanya etkilendi. Bu süreçte vergilerde indirim yapılması için Alanya Belediye Balkanı Adem Murat Yücel ve Antalya Büyükşehir Belediye Balkanı Menderes Türel'e gittik. Bu olumsuzluklara rağmen 2017'den umutluyuz. Burada en önemli konu güvenlik. Artık bu terör bitsin. Ankara temaslarımızı sıklaştırdık. Kültür ve Turizm Bakanlığı bize randevu verdi. İnşallah önümüzdeki hafta turizmcilerle bakanlığa gideceğiz ve Alanya'nın sıkıntılarını gündeme getireceğiz. Belki bu görüşmeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılabilir. Bu krizler arka arkaya geldi.  Mülk erbaplarından ticaret erbaplarına kadar herkes hoşgörülü olmalı" dedi. Şahin'in  konuşmasının ardından yönetim kurulu faaliyetleri ibra edilerek kabul edildi.  

'DİRİLİŞ ERTUĞRUL ALANYA'DA ÇEKİLSİN'
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan meclis üyesi Mustafa Durusoy,  "Halk dizilerini ciddi derecede takip eder konumda. Şu an TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde Sultan Alaeddin Keykubat ile Ertuğrul Gazi'nin ilişkileri anlatılıyor. Yapımcıları, yönetmenleriyle görüşülerek bunu ALTAV mı, odamız mı üstlenir ya da başarabilir miyiz bilmiyorum ama birkaç bölümün Alanya'da çekilmesini sağlayabilirsek. Çünkü Selçuklu'nun kışlık başkenti Alanya. Ciddi bir nirasımız var. Değerlendirelim diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'ALANYA TANITIM KONUSUNDA ÇOK DUYARSIZ'
Bunun üzerine konuşmak için söz alan Kerim Yılmaz da, "Dizinin bir bölümünün çekilmesi için bile bir milyon TL gibi bir rakamdan bahsediliyor. Bizim tanıtım bütçemiz şu ana kadar 350 bin TL'yi geçmedi. Biz bununla ilgili bir çalışma yaptık. Alanya'daki esnafı gezdik. Bırakın yardım almayı nasihat alıyoruz. İsim verip kimseyi rencide etmek istemiyorum ama Alanya tanıtım konusunda çok duyarsız. Tüm Alanya'dan destek istiyoruz. Gemi batmak üzere. Gemi batarsa hepimiz batarız. Parasız tanıtım olmaz. Tanıtımdan bahsederken herkes elini cebine soksun, elini taşın altına koysun" diye konuştu.
Son Güncelleme: 24.01.2017 23:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81