Kredi Başvuruları Neden Reddediliyor?

Kredi Başvuruları Neden Reddediliyor?

10 Kasım 2016 Perşembe 13:00
Kredi Başvuruları Neden Reddediliyor?

Kredi başvurularında bazı kişilerin başvuruları olumsuz olarak değerlendirilir. Kredi çekmek isteyen kişinin, kredi notu ortalaması bu durumda etkili bir faktördür. Bazı kişiler bankalara hiç borçlu olmadığı halde ya da daha önceden hiç kredi kullanmadığı halde neden kendilerine kredi verilmediğini merak ediyorlar. Öncelikle bu kişilerin bilgisine sahip olmaları gerekiyor.

Büyük ihtimalle bu kişilerin kredi notu olmadığı için kredi alabilmeleri zor bir durumdur. Bankaların kendi aralarında oluşturduğu ve düzenli olarak merkez bankasını da bilgilendirdiği istihbarat ağları vardır. Burada yer alan bilgilere göre kişilere kredi verilmesi ya da verilmemesi gibi durumlar değerlendirilir.



Kredi Başvurularının Kabul Edilmesi için Kredi Notunun Olması Gerekir

Şöyle düşünün. Siz birisi ile iş yapmak istediğinizde bu kişiyi tanımazsınız ve içinizde hep bir şüphe olur. Bankalar için de aynı durum geçerlidir. Daha önce haklarında bilgi bulunmayan birisine kredi vermek istemezler. Peki ama bu durumda  sonucunda kredi notu nasıl oluşturabilirim diye bir soru aklınıza gelebilir.


Kredi notunun oluşturulması için bankalardan kredi almanız ya da kredi kartı sahibi olmanız gerekir. Yaptığınız her düzenli ödeme size olumlu olarak geri dönecektir. Geciktirdiğiniz her ödemede size olumsuz olarak dönecektir.

Düşük kredi notu ortalaması genellikle bir ya da birden fazla kullanılan kredilerin geç ödenmesi ya da uzun bir zaman ödenmemesi sonucunda oluşur. Aynı şekilde düzenli ödenen kredilerde de yüksek kredi notu ortalaması geçerlidir. Bankalar belirledikleri kriterlere göre bu not ortalamalarını, merkez bankasına ve bankalar birliğine gönderirler.

Bu yüzden A bankasından kredi alamadığınızda B bankasından da kredi alamazsınız. Bunun nedeni bankaların kendi aralarında oluşturduğu istihbarat ağıdır ve bu sistem tüm bankaların, kişilerin bilgilerini kontrol etmesini sağlar.

Bazı durumlarda ise kredi notunuz yüksektir ancak yine de bankalardan kredi alamazsınız. Bunun nedeni kullanmak istediğiniz kredi miktarının, gelirinizi aşan miktar olmasıdır. Yani aylık olarak ödeyemeyeceğinize kanaat getirildiği için kredi size verilmez.

Kredi kullanım miktarları kişinin gelirine, bakmakla yükümlü olduğu kişilere, harcamalarına bağlı olarak değişir. Tüm bu durumlar göz önünde bulundurulur ve kişinin kredi kullanıp kullanmayacağına karar verilir.   alarak ürünleri alabilirsiniz.

 

Son Güncelleme: 10.11.2016 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81