köprüler kuruyor

köprüler kuruyor

30 Temmuz 2017 Pazar 20:29
köprüler kuruyor
Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen İslam Ülkeleri Rektörleri Formu’na katılan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, 6 üniversitenin Rektörüyle Mevlana öğrenci değişim protokolünü imzaladı.
 
İslam Ülkeleri arasında yeni bir yükseköğretim alanının oluşturulması ve buna yönelik işbirliklerinin yapılması amacıyla Yükseköğretim Kurulu tarafından 2 gün süresince Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen "İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu"nun açılış oturumuna ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı da katıldı. "İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması" temalı toplantıya İslam coğrafyasında yer alan 30'un üstünde ülkeden 120 üniversite rektörü katıldı. Oturumunun açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm rektörlere hitap etti ve ardından rektörlere yemek verdi. Ayrıca Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı yemekte bir araya geldi. Yemekte, Rektör Pınarbaşı, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu üniversitenin gelişimi hakkında bilgilendirdi. Yemeğin arından ise Rektör Pınarbaşı, İran ve Bangladeş’teki 6 üniversiteyle Mevlana ve İşbirliği protokolünü imzaladı.
6 ÜNİVERSİTEYLE MEVLANA VE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, İran’da bulunan Kharazmi Üniversitesi, Sharif Teknoloji Üniversitesi, Alzahra Üniversitesi, Urmia Üniversitesi, Zanian Üniversitesi rektörleriyle de bir araya gelerek, Bilgisayar Mühendisliği, İnsan Kaynakları Yönetimi, Yönetim Bilimleri, İlköğretim Eğitimi, Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri alanlarında Mevlana ve İşbirliği protokolleri imzalandı. Ayrıca Rektör Pınarbaşı, Bangladeş Hajee Muhammed Danesh Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Abul Kashem ile de yine aynı bölümlerde Mevlana değişim programı protokolü imzalandı. 1919 yılında kurulan İran’ın en eski üniversitesinden biri olan İran İslam Cumhuriyeti Kharazmi Üniversitesi’ni Rektör Prof. Dr. Mohammad Ali Sobhanallah temsil etti. Kharazmi Üniversitesi İran’ın en köklü üniversiteleri arasında yer alıyor.
“CUMURBAŞKANIMIZA VE YÖK BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
“İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması" temalı toplantının ardından konuşan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Ben en başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’a, Türkiye’deki üniversite rektörlerini ve İslam coğrafyasındaki üniversite rektörlerini bir araya getirdiği için teşekkür ederim” diye konuştu. Göreve geldiği andan itibaren öğrenci değişim programlarına öncelik verdiğini ifade eden Rektör Pınarbaşı,” Kısa süre önce Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nden iki öğrencimiz Erasmus öğrenci değişim programı sayesinde yurt dışına eğitim alamaya gittiler. Bu tarz hadiseler bizleri çok mutlu ediyor. Biz öğrencilerimize en iyi imkânları sunmak istiyoruz. Çok şükür bu hayırlı toplantı sayesinde 6 üniversiteyle daha hem işbirliği protokolünü, hem de öğrenci ve öğretim üyesi değişim programı protokolünü imzaladık. Bu imzalarla birlikte Mevlana’da ülke sayımızı 13’e çıkardık. En kısa sürede diğer ülkelerin üniversiteleriyle de anlaşmalarımızı tamamlayıp anlaşma sayımızı hızla arıtacağız” dedi.
 
Son Güncelleme: 30.07.2017 20:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81