Klima Alırken Dikkat Edilmelidir

Çöl sıcaklarının yaz aylarında, serinlemek için insanlar birçok yol denerler.

Klima Alırken Dikkat Edilmelidir

Çöl sıcaklarının yaz aylarında, serinlemek için insanlar birçok yol denerler.

10 Ekim 2016 Pazartesi 08:56
Klima Alırken Dikkat Edilmelidir

Klima Alırken Dikkat Edilmelidir



    Çöl sıcaklarının yaz aylarında, serinlemek için insanlar birçok yol denerler. Bu yolların içinde en etkili yol, klima ile serinlemektir. Yeni bir klima alırken, ya da değiştirirken, bazı hususlara dikkat etmek, rahat klima kullanımı için önemlidir. Bu öneriler şunlardır:

 

 1- Bu işin uzmanları ile klima alırken dikkat edilmesi gerekenler başlığı altında bir dizi görüşme yapmalısınız. Bu işin ehli olan servis yetkilileri ile nasıl bir klima almanız gerektiğini, istişare edebilirsiniz.

 

 2-En iyi seçim için, istediğiniz klimayı ve nereye taktıracağınızı tarif etmeniz yeterlidir. Servis elemanları en uygun klimayı tavsiye edecektir.

 

 3- Ortama göre büyük klimalar, hızlı ve sık sık çalışırlar. Bu nedenle ses yaparlar ve fazla elektrik harcarlar. Fazla soğutma işlemi yaparlar. Bu nedenle büyük yerler için salon tipi, küçük yerler için, split tipi klimaları tercih etmelisiniz.

 

 4- Yaz aylarında nelerdir? Diye bir soru sorarsanız, bu sorunun cevaplarından biri de A enerjili klima olmalıdır. EER- enerji ya da COP performanslı kat sayısı yüksek klimalar, dıştan içe, içten dışa enerji oranı ile ilgili klimalardır. Enerjinin verimi, verimli çalışan klimalar için belirtilen şartlardandır. Bu klima tavsiyeleri, klima alırken önemli tavsiyelerdir.

 

 5-İnventer klimalar iyi soğutma yapmaları yanında, kış aylarında -15 dereceye kadar soğuk alanların ısıtmasında da büyük etkiye sahiptir. %44'lere varan enerji tasarrufu ile tercih edilen klimalardır.

 

 6- Nem alma özellikli klimalar, konfor yanında nem ayarlaması yapabilen klimalardır. Bu nedenle nem alma özellikli klimalar ortam havasını dengeli soğutur. Sıcak ama nemli ortamın, nem derecesini en uygun seviyeye getirir.


 

 7- Normal filtreler toz ve poleni alırken, son çıkan yeni filtreler, toz, nem ve havadaki alerjik partükülleri de temizlemektedir.

 

 8- Neo plasma modeller sağlıklı gaz ile çalışmaktadır. Bu nedenle sağlıklı ortam isteyenler, bu modeli tercih ederler. Yaz aylarında soğutma, kış aylarında ısıtma ve 4 mevsim hava temizleme özelliklerine sahiptirler. Filtreleri normal klima gibi değişmez. Elektrik tasarrufu yapar.

 

 9- Sessiz sakin, konforlu klimalar için, inventer teknolojili kilma tercih edilmelidir.

 

 10-Ortamına göre sıcaklığı ayarlayan klimalar tercih edilmesi, enerji tasarrufuna ve dengeli ısınma ve serinlemeye yardımcı olur.

 

 11-Özel bir rüzgâr esintisi isteyenler için, doğal rüzgâr esintili otomatik hava yönlendirme özellikli klima alınmalıdır.

 

 12- 24 saat çoklu ortam ayarlı klimalar, gün boyu rahatlıkla kullanılır.

 

 13- R 410 A gazlı klimalar, çevre dostu klimalardır. Bu ile size en uygun klimayı alabilirsiniz. Klimaların özellikleri, size ve yaşadığınız ortama göre üretilmektedir.

Son Güncelleme: 10.10.2016 09:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81