Kırkpınar'ın rövanşı Gökbel'de

Kırkpınar'ın rövanşı Gökbel'de

24 Temmuz 2017 Pazartesi 19:45
Kırkpınar'ın rövanşı Gökbel'de
656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin  Başpehlivanı İsmail Balaban bu yıl 13.sü düzenlenen Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde kol bağlayacak. 29 Temmuz Cumartesi günü Serkan Kaya konseri ve çeşitli etkinliklerle  start alacak Gökbel Güreşleri 30 Temmuz Pazar günü pehlivanların mücadelesi ile devam edecek.
 
Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri bu yıl renkli görüntülere sahne olacak. Bu yıl Gökbel Güreşlerine yaklaşık 500 sporcu katılacak.
BALABAN, ‘’YILLARDIR GÖKBEL’DE GÜREŞİYORUM. BU YILDA İDDALIYIM’’
656. Tarihi Edirne  Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde  altın kemerin sahibi Antalyalı Başpehlivan İsmail Balaban da Geleneksel Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde er meydanın da kol bağlayacak. Yıllardır Gökbel Yaylası’nda gerçekleşen güreşlerde bir çok kez er meydanına çıktığını belirten Başpehlivan İsmail Balaban, ‘’Alanya Gökbel Yaylası’nda gerçekleşen güreşlere yıllardır katılıyorum. Gökbel güreşlerinde de birinciliğim oldu. İnşallah bu yılda Gökbel’in birincisi olmak için mücadele edeceğim. Gökbel için çok iddialıyım. Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel’e ve yıllardır bu organizasyonda emeği bulunan Mehmet Boz’a teşekkür ederim’’ dedi.
ATA SPORUMUZU YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
13. Geleneksel Alanya Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşlerine tüm vatandaşları davet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ‘’Bu yıl 13. Sü düzenlenecek olan  Gökbel Güreşlerini her geçen yıl büyülterek devam ettiriyoruz. Ata sporumuz olan yağlı güreşleri nesilden nesile aktarmak ve yaşatmak için çalışıyoruz. Bu yıl 500’e yakın güreşçi Gökbel Er Meydanı’nda kol bağlayacak. Tüm vatandaşlarımızı Serkan Kaya konserine ve Pazar günü yapılacak olan güreşlere bekliyoruz’’ dedi
 
Son Güncelleme: 24.07.2017 19:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81