Keykubat şenliğine davetsiniz

Keykubat şenliğine davetsiniz

29 Ağustos 2017 Salı 20:43
Keykubat şenliğine davetsiniz
Alanya'nın birçok yaylasında yaz ayı ile şenlikler başladı. Şenlik mevsimi 10 Eylül günü yapılacak olan 3. Karaköy Keykubat Şenliği ile sona erecek. 
 
Bin Aile bir Aile Derneği çatısı altında Alanya Saray Mahallesi ve Gündoğmuş Karaköy Mahallesi'nin düzenlediği şenlik için hazırlıklar başladı. Selçuklu hükümdarı Alaaddin Keykubat'ın yurdu olarak bilinen ve ismine bir de kale bulunan Karaköy, Akdağ ile Giy Dağı'nın arasında bulunuyor. Şenliğin bir özelliği de şenlikte ağa değil Selçuklu Sultanı seçilecek olması. Ağa yerine Selçuklu Sultanı ünvanı ile bir kişi seçilecek. Festivalin sunuculuğunu da Hüseyin Bekiroğlu yapacak. Saray Mahallesi Muhtarı Süleyman Dora herkesi şenliğe davet etti. 
10 Eylül Pazar günü yapılacak şenlikler sabah 08.00’de başlayacak. Mahallede vefat edenler ve tüm şehitler için hatim ve mevlidin okutulacağı şenliklerde Karaköy Selçuklu Nohutu tanıtılacak. Öğrencilere bir yıllık eğitim materyalleri dağıtılacak. Kadınların el sanatları sergilenip tarihi yemekleri ve köy oyunlarının tanıtımı yapılacak. Katır ile harman sürmenin de gösterileceği şenlikler, kursta okuyanların kurs bahçesinde kaynaşma çayı, köylülerin kaynaşması ile sona erecek. 
Dora, Bin Aile bir Aile Derneği’nin Alanya Saray Mahallesi ve kardeş mahalle Gündoğmuş Karaköy Mahallesi’nin ortak kalkınmasında, üretiminde ve tanıtımında, birlik olup çağa uygun, tarihi, ekonomik, kültürel ve turistik selçuklu mimarisiyle tasarlanmış bir Selçuklu Köyü oluşturmak amacıyla kurulduğunu söyledi. 
 
Son Güncelleme: 29.08.2017 20:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81