Kervansaray Kahvesinin Tadına Şahit Olun

Kervansaray Kahvesinin Tadına Şahit Olun

15 Mart 2017 Çarşamba 18:09
Kervansaray Kahvesinin Tadına Şahit Olun


, yani bir diğer adıyla Osmanlı kahvesi yedi farklı karışımdan oluşan, kahve sınıfı içerisinde sağlığa şifası bile bulunan nefis bir sıcak içecek türüdür Bu kahve Hünkar kahvesi olarak da bilinmektedir. Bu kahve Türk kültürümüze, Kanuni Sultan Süleyman zamanında Yemen'den katılmıştır. Bildiğimize 7 farklı karışımın harmanlanmasıyla oluşan kahve sağlık açısından da oldukça faydalı bir içecektir.

  Kervansaray Kahvesinin Tarihçesi

 

             Yüzyıllardır, Türk kültürünün bir parçası olarak bilinen kervansaray kahvesi, özellikle turistler için de oldukça değerlidir. Mis gibi kokusu ve mükemmel tadıyla, bizlere Osmanlı tarihini anımsatıyor. Adıyaman iline özgü olan bu kahve içildiğinde Adıyaman'ın tarihi güzelliklerini gözler önüne seriyor. Önceleri Arap yarımadasında kahve meyvesinin kaynatılması sonucunda elde edilmekteydi. Günümüzde ise yeni hazırlama metoduyla gerçek kahve lezzetine ve eşsiz aromasına kavuşturulmuştur.

  Kervansaray Kahvesinin karışımında Neler Var?

 

  damla sakızı, keçi boyunuz, krema, menengiç, çikolata, sahlep ve kahve gibi karışımları harmanlanmasıyla oluşmaktadır.

  Kervansaray Kahvesinin Faydaları Nelerdir?

 

            Adıyaman kervansaray kahvesi olarak bilinen ve enfes tada ve mis gibi tadı olan kahvenin faydaları ise say say bitmiyor. Kahvenin faydalarından birkaç tanesi şu şekildedir;

 Astım bronşit ve benzeri hastalıklarında nefes açıcı özelliği bulunmaktadır.

 

            Sindirim sistemini hızlandırarak, hazmı kolaylaştırır ve kilo vermeye yardımcıdır. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır. Cildi koruyarak yaşlanmaya bağlı kırışıklıkları önler.

  Kansere karşı bire bir etkisi vardır.

 

 Kervansaray Kahvesi Nereden Alınır?

 

            Tadının mükemmelliği kadar hazırlanışı da oldukça zevkli ve keyiflidir. Çünkü kahveyi pişirirken çevreye yaydığı mis gibi kokusu insanı adeta huzura kavuşturuyor. O nedenle hakkını veren firmalardan alınmasını tavsiye ederiz. Özellikle Adıyaman Kervansaray Kahvesinin gerçek tadı ile tanışmak istiyorsanız adresine ziyaret etmenizde fayda vardır.

 

 

 

 

 
Son Güncelleme: 16.03.2017 18:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81