Kent Konseyi şehitlerimizi anacak

Alanya Kent Konseyi tarafından bugün şehitleri anmak için bir gece düzenlenecek. Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) saat 19.00'da başlayacak geceye şehirde yaşayan herkes davetli.

Kent Konseyi şehitlerimizi anacak

Alanya Kent Konseyi tarafından bugün şehitleri anmak için bir gece düzenlenecek. Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) saat 19.00'da başlayacak geceye şehirde yaşayan herkes davetli.

09 Kasım 2016 Çarşamba 18:46
Kent Konseyi şehitlerimizi anacak
Alanya Kent Konseyi tarafından bugün şehitleri anmak için bir gece düzenlenecek. Alanya Kültür Merkezi'nde (AKM) saat 19.00'da başlayacak geceye şehirde yaşayan herkes davetli. Yerel Gündem 21 Evi'nde bir açıklama yapan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, "Bu sene 11 Kasım (bugün) Alanya Kültür Merkezi'nde saat 19.00'da şehitlerimizi anmak için bir gece düzenledik. Geceye İstanbul'dan hocalar geliyor. Alanya'dan da müftülüğün destekğiyle bir dizi program yapacağız" dedi.
ÇATALCA ŞEHİTLERİ ANILACAK
Bu yıl da Çatalca şehitlerini anacaklarını belirten Özcan, "Her sene düzenlediğimiz Alanya halkının da yoğun talep duyduğu bir kültür gezimiz var. Aynı zamanda Alaiye-Çatalca şehitlerini anma programını gerçekleştireceğiz.  Bursa'dan başlayacağımız geziyi Çatalca'da sonlandıracağız. Bu yıl bu vesileyle bir dizi etkinlikler yapıyoruz. Programa herkesi davet ediyoruz. Pazar günü şehitlerimizi anmak için saat 22.30'da 300 kişiyle yola çıkacağız. 17 Kasım'da Çatalca'da olacağız. Çatalca'daki resmi törene katılarak, şehitlerimizi yad edeceğiz" diye konuştu.
ÇAVUŞOĞLU ALANYALILARLA BULUŞACAK
'Alanyalılar Gecesi'nin ikincisini 17 Kasım'da İstanbul-Feshane'de gerçekleştireceklerini ifade eden Özcan, "Gecede İstanbul'da yaşayan Alanyalılarla beraber olacağız. Bir engel olmazsa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılımıyla bu geceyi düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.
'GEZİYE RAĞBET ÇOK FAZLA'
Kültür gezisi hakkında bilgiler veren Faruk Nafiz Koçak da, "1912'de Balkan ülkelerinin biraraya gelerekOsmanlı Devleti'ne savaş ilan etmelerinden sonra 17 Kasım 1912'de Alaiye Redif Taburu süngüden geçirilerek öldürülmüştü. Bu olayın 100'üncü yıl dönümünden itibaren kent konseyi olarak anma programı yapmaya başladık. 13 Kasım saat 22.30'da 7 otobüsle Alanya'dan yola çıkacağız. İlk olarak Bursa'ya uğrayacağız. Bursa'daki görülecek yerleri, şehitlikleri gezeceğiz. Sonra Çanakkale'ye geçeceğiz. Burada bir gece kalıp şehitliği gezeceğiz. Ertesi gün Edirne'ye geçeceğiz. Buradaki şehitlikleri, Selimiye Camii'ni, gezilecek yerleri gördükten sonra İstanbul'a geçeceğiz. İstanbul'da 3 gün kalacağız. 17 Kasım sabahı Çatalca'daki şehitlikte dedelerimizi kaybettiğimiz yerleri görüp, buradaki programa katılacağız. Sonra Ayasofya, Sultan Ahmet, Süleymaniye camilerini, Yerebatan Sarayı gezdikten sonra Eyip Sultan Camii ve türbesini gördükten sonra İstanbul'daki Alanyalıları biraraya getireceğiz.  Ertesi gün deniz turu yapacağız. 'Fetih 1453' adlı gösteriyi seyretmeye gideceğiz. Avrupa Yakası'na geçip Yuşa peygamber, Çamlıca Tepesi, Çamlıca Camii, Karacaahmet gibi yerleri gezdikten sonra geriye döneceğiz. 19 Kasım Cumartesi İstanbul'dan ayrılıp Bolu-Abant'ı gezeceğiz. Buradan Beypazarı'na geçeceğiz. Konya üzerinden geriye döneceğiz. Bir haftalık bir bu geziye rağbet çok fazla" dedi.
Son Güncelleme: 10.11.2016 22:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81