KDV DOPİNGİ

Yabancılara ve gurbetçilere konutta ve işyeri satışında KDV istisnası içeren kanun teklifinin Torba Yasa ile kabul edilmesi Alanya inşaat sektöründe büyük sevinç yarattı.

KDV DOPİNGİ

Yabancılara ve gurbetçilere konutta ve işyeri satışında KDV istisnası içeren kanun teklifinin Torba Yasa ile kabul edilmesi Alanya inşaat sektöründe büyük sevinç yarattı.

24 Şubat 2017 Cuma 20:04
KDV DOPİNGİ
Önergeyle değiştirilen maddeye göre Türkiye'ye yerleşmeyen yabancı uyruklu kişiler ile iş merkezi Türkiye'de olmayan işyeri yada Türkiye'de kazanç elde etmeyen kurumlar, satış bedelini yurtdışından getirilecek dövizle ödemeleri şartıyla, ilk aldıkları işyeri ve konutta KDV ödemeyecek.

'OLUMLU HAVA ETKİSİNİ GÖSTERİYOR'
Çıkan yasayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Mustafa Küçüker, çıkan yasanın son derece olumlu olduğunu belirterek, "Tabi ki bununla da sınırlı kalmıyor tapu harçlarında da indirimler olacak. Ayrıca satış vaatli sözleşmelerin noter harçları da kalkıyor. İnşallah sektörümüze olumlu bir şekilde yansıyacağını ümit ediyoruz. Bölgemizde de turizm belirli bir ivme yakaladı. Bununla ilgili hepimiz birbirimize bağlıyız. Bunun da etkisini kısa vadede göreceğiz. Yaşanan olumlu havayı da döviz kurlarında görmeye başladık. İnşallah 2017 yılı, 2016 yılından çok daha iyi olacaktır" dedi.

'GAYRİMENKUL TURİZMİ DÜNYAYA TANITILMALI'
Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Kerim Balıktay'da yasanın hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Tabiki olumlu bir gelişme ama biz bunu turizmciler olarak yeterli bulmuyoruz. Bizim istediğimiz artık gayrimenkul turizmninin dünyaya tanıtılması. Biz bunu yapamazsak KDV istisnasını yapmamız hiç bir şey ifade etmiyor. Öncelikle buraya insanları nasıl çekeceğimiz ile ilgili sıkıntıları aşmamız gerekiyor. Devletimizin bu konuya biran önce el atıp turizm sezonu başlamadan devlet nezdinde bir tanıtım kampanyası yapmazı lazım. Çünkü biz bireysel olarak bu konularda yetersiz kalıyoruz. Turist çekemezse bu tür faaliyetler anlamsız kalıyor" diye konuştu. - Mert CANTÜRK
Son Güncelleme: 24.02.2017 20:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81